Ministrul Energiei și șefii CEO se vor întâlni cu inventatorul pirolizei

3330

* Iulian Horneț, invitat la întâlnirea cerută de sindicaliști cu șefii din Energie

Prima confederație sindicală care s-a implicat în demersurile pentru aducerea unei instalații de piroliză în Gorj este ,,Meridian”, care a solicitat ministrului Energiei Virgil Popescu, și șefilor CEO, o întâlnire pe această temă. Confederația Meridian argumentează implementarea acestei tehnici al cărei autor este Iulian Horneț, aducând în atenția tuturor factorilor nevoia de independență energetică a României.

Iată principalele aspecte care au fost propuse în adresa Confederației Meridian către Ministerul Energiei, pentru a fi discutate:
Soluții tehnice românești pentru asigurarea independenței energetice a României din perspectiva surselor regenerabile de energie; Pregătirea termică a combustibililor regenerabili necesari funcționării termocentralelor, având ca rezultat diminuarea cu circa 90% a amprentei de carbon și încadrarea emisiilor poluante în normele actuale și viitoare ale UE; Utilizarea în mixul energetic a conceptului de cogenerare prin coincinerare și de eficiență energetică pentru toate termocentralele existente pe teritoriul României; Cooperarea interinstituțională pentru punerea în aplicare a REGULAMENTULUI DELEGAT (UE) 2021/2088 AL COMISIEI din 7 iulie 2021 de modificare a anexelor 2,3 și 4, la Regulamentul (UE) 2019/1009 al Parlamentului European și al Consiliului în scopul adăugării materiilor obținute prin piroliză și gazeificare ca și categorie de materii componente în produsele fertilizante UE. Liderul sindical Nicu Bunoaica a declarat că întâlnirea va avea loc atunci când o va stabili ministrul Virgil Popescu: ,,Întâlnirea va avea loc, cu siguranță, fiindcă atât ministrul, cât și dl. Burlan, au spus că sunt de acord să discute , dar a rămas să stabilească data Virgil Popescu. Așteptăm ”, a spus liderul.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here