Ministrul Energiei: Nu privatizăm nimic! CEO a cerut modificarea legii

697

Statul român trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic, iar acest obiectiv va fi îndeplinit, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un mesaj postat pe Facebook.
„Ca în povestea cu Petrică şi Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă «Ne vând ţara». Asta după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă, nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional! Şi aşa va fi!”, a anunțat ministrul Popescu, care a explicat că listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu va reprezenta o privatizare „ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român”.
Complexul Energetic Oltenia, care are în derulare un plan de restructurare, a cerut modificarea acestei legi în timpul vizitei pe care Florin Cîțu a făcut-o la Târgu-Jiu, în timpul campaniei pentru alegerile locale. Compania vrea să înstrăineze o parte din activele neperformante, cum ar fi cantine, cimitire, biserici sau drumuri, dar legea nu îi permitea acest lucru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here