Ministrul Energiei, invitat la dialog. Vor să afle informații despre restructurarea CE Oltenia

737

Greenpeace România va depune, pe 10 iunie, la sediul Ministerului Energiei, semnăturile celor 5.700 de persoane care s-au alăturat campaniei „Oamenii au viitor, cărbunele nu! Susține și tu energia verde în România” și care au solicitat instituției să oprească, conform prevederilor Pactului Verde European, producția nesustenabilă a energiei pe cărbune și să o înlocuiască cu noi capacități de energie regenerabilă.
Alături de semnături, Greenpeace va depune un document care explică „în detaliu” situația Complexului Energetic Oltenia și incompatibilitățile dintre ajutoarele de stat oferite de România în domeniul energiei și politicile climatice europene.
„În acest sens, am transmis o invitație la dialog domnului ministru Virgil Popescu, care ar oferi cadrul pentru a răspunde la o serie de întrebări și neclarități cu privire la strategia României de reducere a emisiilor din domeniul energetic și la modul în care își va atinge obiectivele asumate pentru 2030 prin Planul Național Integrat pentru Energie și Schimbări Climatice”, a anunțat Vlad Cătună, coordonator de campanii Greenpeace România.
„Aveți ocazia să prezentați situația actuală a Planului de Restructurare și Decarbonare al Complexului Energetic Oltenia, fapt ce ar debloca elaborarea Planurilor Teritoriale pentru Tranziție Justă în Gorj. După cum bine știți, există riscul ca aceste planuri să nu fie aprobate de Comisia Europeană, dacă Ministerul Energiei nu va propune un plan consistent de reducere a emisiilor CEO și nu va prezenta un calendar pentru eliminarea producției de energie din cărbune”, se arată în adresa trimisă ministrului Energiei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here