Ministrul Energiei, chemat să le explice parlamentarilor impactul taxei pe lăcomie care afectează companiile energetice

387

Solicitarea a fost făcută în comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaţilor și a fost votată în unanimitate de parlamentarii care fac parte din acest organism. Ministrul Energiei, Anton Anton, va fi astfel obligat să se prezinte în Parlament pentru a prezenta impactul Ordonanţei 114, care a introdus taxa pe lăcomie şi taxarea companiilor din energie şi comunicaţii, asupra sistemului energetic din România.

„Astăzi am votat, în unanimitate, să îl invităm pe ministrul Energiei – Anton Anton, la o discuție pe marginea impactului pe care îl are și îl va avea OUG 114 asupra sistemului energetic din România! Dezbaterea se va organiza peste două săptămâni la Comisia pentru Industrii și Servicii! Eu îi voi propune domnului ministru să își convingă colegii din Executiv să abroge OUG 114, pentru că NIMENI nu are are nimic de câștigat!”, a scris liberalul Virgil Popescu, pe Facebook. Acesta a precizat că „OUG 114 riscă să bage în mormânt sistemul energetic românesc, şi nu ne putem permite asta”. „E în joc securitatea națională a României!”, a spus Popescu.
Guvernul ia în calcul să modifice Ordonanţa, în Parlament, cu atât mai mult cu cât ALDE a anunţat că este nevoie de o analiză clară a efectelor acestei Ordonanţe. E interesant şi faptul că Executivul nu a prevăzut că va primi bani la buget, din aplicarea acestei prevederi, deşi Ordonanţa a fost adoptată la sfârşitul lunii decembrie, şi şi-a produs efectele de la 1 ianuarie 2019. Astfel, potrivit variantelor vehiculate, taxele din energie și telecomunicații ar putea fi prorogate sau recalculate.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here