Ministrul Energiei anunță „posibile măsuri de sprijin financiar” pentru CE Oltenia

1362

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. La discuții a participat și o delegație formată din reprezentanții organizațiilor sindicale din cadrul companiei energetice.
Cu această ocazie, ministrul Energiei a reiterat sprijinul ministerului pentru programul de restructurare al companiei, aprobat de Guvernul României și transmis spre avizare Comisiei Europene.
Ministrul Virgil Popescu a menționat că, în această perioadă, reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia, împreună cu experți din Ministerul Energiei, pregătesc răspunsurile pentru obiecțiile transmise de Comisia Europeană, cuprinse în procedura intitulată „Investigație”, în termenele prevăzute.
„Tot în cadrul acestei întâlniri de lucru au fost luate în discuție, la propunerea liderilor de sindicat, și posibile măsuri de sprijin financiar, cât și alte tipuri de măsuri ce vor fi aplicate lucrătorilor care se vor afla în anii care urmează sub incidența programului de restructurare”, a transmis Ministerul Energiei.
În ceea ce privește suspiciunile sindicaliștilor, legate de existența unui plan mai dur de restructurare, Ministerul a precizat că „s-a stabilit ca în perioada imediat următoare să se întărească dialogul între conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia și reprezentații sindicali, pentru eliminarea oricăror informații false ce pot afecta un program de restructurare și modernizare convenit al CEO, care să ducă la reducerea emisiilor de CO2”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here