Ministrul Educației, demis – Daniel Breaz a fost numit interimar

682

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației la sfârșitul săptămânii trecute. Aceasta a precizat, vineri, că declaraţiile care au dus la demiterea sa din funcţia de ministru al Educaţiei au fost interpretate într-o manieră ,,absolut scoasă din context”. Aceasta a menţionat, totodată, că i se pare ,,mai neobişnuit” faptul că a aflat din presă despre decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă.

,,Găsesc că a fost o interpretare absolut scoasă din context. Nu are niciun fel de legătură interpretarea pe care au dat-o unii cu ceea ce eu am gândit şi ceea ce eu am făcut, inclusiv publicând prin comunicatul de presă intenţia pe care noi am avut-o de la începutul anului şcolar. Faptul că doamna prim-ministru a luat această decizie este fără îndoială în fişa postului domniei sale. Dar că am aflat din presă, asta mi se pare că este oarecum mai nepotrivit sau neobişnuit, să spunem aşa. Nu este aceasta o problemă. Dar vreau să nu planeze asupra activităţii mele de dascăl, în primul rând, dar şi asupra activităţii publice asemenea lucruri care nu au nicio legătură cu mine. Şi spun acest lucru răspicat. Şi cu oarecare amărăciune, trebuie să recunosc”, a precizat ea în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul ministerului.
Ectaerina Andronescu a mai declarat că România are nevoie de ministru al Educaţiei ,,profesionist” şi de un sistem ,,care să fie în mai mică măsură atins de decizii politice”.
Ea a mai precizat că i s-a cerut să schimbe ordinul de ministru în baza căruia profesorii care nu au luat nici măcar nota cinci la examenul de titularizare să nu mai predea.
,,Un profesor care nu este un model pentru elevii lui, un profesor care nu are vocaţie şi determinarea de a-şi sluji elevii, eu cred că nu produce efecte benefice sistemului de învăţământ. După declaraţia mea publică legată de notele profesorilor şi cei care nu au luat la examenul de titularizare nici măcar nota cinci, trebuie să vă mărturisesc că mi s-a cerut să schimb acest ordin de ministru. Nu am făcut-o şi nici nu aveam de gând să o fac, pentru că îmi călcam pe propriile mele convingeri”, a subliniat Andronescu. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei pentru declaraţiile ,,profund greşite” făcute recent de aceasta într-o emisiune televizată. Fostul ministru a precizat, joi seară, că ea a ,,învăţat de acasă” să nu se urce ,,în nicio maşină străină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită şi sechestrată la Caracal de bărbatul care a luat-o la ocazie.

Daniel Breaz, noul ministru al Educației
Daniel Breaz este cel care va ocupa postul de ministru al Educației, după ce Viorica Dăncilă a dat-o afară pe Ecaterina Andronescu în urma declarațiilor controversate făcute despre părinții Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani dispărută la Caracal. Breaz este deja membru al guvernului, ocupând funcția de ministru al Culturii.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here