Ministrul Economiei: Schema 3 de ajutor de stat nu îşi atinge scopul. Cîțu trimite Coprul de control

584

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, consideră că măsura 3 de ajutor de stat, prin care IMM-urile pot obţine între 50.000 şi 200.000 de euro pentru investiţii,  nu îşi  atinge scopul pentru care a fost creată, în contextul în care mai mult de jumătate dintre proiectele considerate eligibile finanţează imobile.

“Din cei 27.736 de aplicanţi, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanţate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanţate. Dintre acestea, 1.807 finanţează imobile. Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioada Covid-19, şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente”, spune Claudiu Năsui.

Pentru asta, premierul Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei. „După o discuție cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigație de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent”, a anunțat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here