Ministrul Economiei a încercat să aburească sindicaliştii FNM

141

214674-lucian-bodeConducerea Federaţiei Naţionale a Muncii, prezente pe data de 15 martie, la Bucureşti la Ministerul Economiei a primit ieri răspunsul ministrului Lucian Bode la solicitările făcute de sindicalişti. Niciunul dintre cele 16 puncte prezentate de sindicaliştii din FNM ministrului nu au primit un răspuns clar ci doar unele de genul “vom verifica”, “vom vedea” şi “se va analiza”, asta în condiţiile în care doleanţele erau fierbinţi. Pasul următor pe care îl vor face cei de la FNM, nemulţumiţi de răspunsul evaziv al lui Bode, se va stabili într-o şedinţă internă a Federaţiei.

Delegaţia FNM de la Gorj s-a întâlnit cu ex-ministrul Ion Ariton o singură dată, pe 25 ianuarie, şi acum, pe 15 martie, cu actualul ministru al Economiei, Lucian Bode. În ciuda discuţiilor protocolare, în final, sindicaliştii nu au receptat, în final, decât un răspuns evaziv, plastic, cu promisiuni seci ale reprezentantului Guvernului în legătură cu problemele minerilor şi energeticienilor de la Gorj şi din Valea Jiului. Astfel la garantarea cerută de sindicalişti a locurilor de muncă în minerit şi energie pentru următorii 10 ani s-a dat un răspuns de tipul: “prin reorganizarea societăţilor aflate în fuziune nu se urmăreşte, în nici un mod, disponibilizarea de personal, ci, dimpotrivă, prin asigurarea resurselor necesare, pentru finanţarea investiţiilor noi, şi de mediu, se asigură păstrarea actualelor locuri de muncă şi crearea altora noi”. La solicitarea privind redeschiderea Carierei Bustuchin, se răspunde că această investiţie, imposibil de realizat momentan, ar putea să se facă doar odată cu înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia.

Verificări şi atât

Cu o “abureală” s-a răspuns şi în momentul în care sindicaliştii au cerut stoparea sponsorizărilor făcute incorect de unităţile energetice, frânarea banilor pentru CS Pandurii şi renunţarea la cota de bani pentru sindicate. Se răspunde că tot în CEO, noile organisme de conducere, vor stabili, “soluţiile optime” pentru sponsorizare, totul urmând să se realizeze transparent.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here