Ministrul Culturii: Brâncuşi a fost un influencer în vremea lui

584

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi.

„Constantin Brâncuși este mult mai aproape de noi decât ne-am aștepta. Găsim o parte din operele sale la Muzeul Național de Artă al României, la Târgu Jiu, pe social media unde sunt postate fotografii și filme al lucrărilor sale, iar cărțile despre viața sa și alte filmele documentare sunt la îndemâna oricui. Orice persoană care dorește să-și prioritizeze importanța cunoașterii, va găsi în spatele fiecărei lucrări a lui Constantin Brâncuși o poveste frumoasă.
Universalitatea operelor sale, viziunea sa artistică, noul limbaj adus în arta plastică au inspirat multe generații. Ca sa folosim un limbaj uzual al tinerilor de azi, putem spune că Brâncuși a fost un influencer în vremea lui, dar și pentru generațiile viitoare.
Recunoașterea lui Brâncuși din partea statului român a venit târziu, iar consecința se poate vedea în numărul restrâns de lucrări semnate de el în muzeele românești. Poate că generațiile de dinainte nu au conștientizat importanța sau nu au valorificat adecvat lucrările lui Constantin Brâncuși, însă noi nu vom repeta astfel de greșeli”, a spus ministrul.
Astăzi se împlinesc 145 de ani de la naşterea scultorului român Constantin Brâncuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here