Ministrul Bănicioiu, prezent la Şcoala de vară a Sanitas

462

Pe 21 august, Ministrul Sănătăţii,  Nicolae Bănicioiu, a participat la o întâlnire cu membri ai Consiliului Naţional al Federaţiei  Sanitas. Cu această ocazie, a fost reiterat angajamentul ferm al Guvernului de a majora salariile pentru întreg personalul din sistemul sanitar cu 25%, începând de la 1 octombrie 2015.

La sfârşitul săptămânii trecute, membri ai Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas s-au reunit în staţiunea Venus, la Şcoala de vară a Sanitas. Pe 21 august li s-a alăturat şi ministrul Sănătăţii, care a reamintit de angajamentul ferm al Guvernului de a majora salariile pentru întreg personalul din sistemul sanitar cu 25%, începând de la 1 octombrie 2015. „Aceasta este o primă etapă de majorare întrucât determinarea noastră este de a dubla salariile în sănătate în cel mai scurt timp posibil, în mai puţin de 2 ani”, a declarat ministrul.
Federaţia Sanitas susţine acest demers şi va colabora cu Ministerul Sănătăţii pentru reglementarea tuturor detaliilor legate de transpunerea în Proiectul noii legi de salarizare a personalului plătit din fonduri publice şi va promova propunerile pentru elaborarea unui nou regulament de sporuri după aplicarea legii. „Împreună cu Colegiul Medicilor din România şi OAMGMAMR vom participa activ la reglementarea statutului juridic al medicului şi al asistentului medical”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
Membrii CN Sanitas, prezenţi la întâlnire i-au cerut ministrului să fie aliatul Federaţiei Sanitas în Guvern alături de ministrul Muncii pentru asigurarea creşterilor salariale şi pentru angajaţii din asistenţă socială şi din unităţile medico-sociale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here