Ministrul Ariton, obligat de Videanu să continue proiectul Electra

146

ion-aritonNoul ministru al Economiei, Ion Ariton, va fi continuatorul proiectelor iniţiate de Adriean Videanu. Cel puţin asta a făcut public Videanu, la scurt timp după numirea înlocuitorului său, trasându-i acestuia ce trebuie să facă la minister în lipsa sa, adică proiectele pe care şi-a pus amprenta şi, de asemenea, să ofere protecţie câtorva ,,apropiaţi”.

Atâta timp cât nu se va renunţa la Electra, cu siguranţă, pedelistul Ionel Manţog, se va afla printre protejaţii noului ministru, desemnaţi, cu atenţie, de către Videanu.

Videanu a avut grijă să susţină că Ariton are experienţă în sistemul energetic deoarece a lucrat în acesta dar şi că toate proiectele Ministerului Economiei vor fi continuate de Ariton. ,,Toate proiectele începute devin o obligaţie pentru orice ministru, nu numai pentru Ariton”, a făcut public Videanu. Pedelistul a susţinut, de asemenea, că procesul de înfiinţare a celor două companii din energie continuă să reprezinte o prioritate şi că regretă că nu a putut realiza acest proiect în timp util. ,,Sunt convins că am făcut şi erori, pe care o să mi le spuneţi dumneavoastră şi eu o să le recunosc. Regretul cel mai mare este că nu am reuşit să înfiinţăm la termenul propus cele două societăţi energetice, dar nimeni nu poate lua nimănui dreptul constituţional de a apela la justiţie”, a afirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, Videanu.

Regrete şi priorităţi

El a adăugat că proiectele energetice de pe culoarul sudic şi înfiinţarea celor două companii reprezintă, în continuare, o prioritate. ,,Proiectele energetice pe culoarul sudic trebuie să fie o prioritate. La fel, pentru înfiinţarea celor două companii, este obligatoriu să urgentăm acest proces. Procesul de privatizare poate fi o măsură foarte importantă de relansare a creşterii economice în România. Este nevoie de o piaţă de capital lichidă. Piaţa de capital poate să acţioneze ca un magnet pentru atragerea fluxurilor de capital, de care România are nevoie pentru creştere. Va continua şi vânzarea pachetelor minoritare”, a precizat acesta. Ministrul Ariton şi-a însuşit fără să cârnească indicaţiile lui Videanu.

Ministerul Economiei încearcă însă de un an şi jumătate să reorganizeze sectorul de producere a energiei în două companii.

Prezent recent la Târgu-Jiu, Adriean Videanu, pe atunci ministru al Economiei declara că Electra se va face, cu siguranţă, până la sfârşitul anului, sindicaliştii din mineritul gorjean spunând, în schimb, că luna noiembrie ar fi urmat să găsească Electra în funcţiune.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here