Ministrul Apelor şi Pădurilor promite fonduri pentru problemele găsite la Gorj

193

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, a fost prezentă vineri în Gorj într-o vizită de lucru. În acest mod a aflat câteva dintre problemele cu care se confruntă autorităţile locale şi instituţiile deconcentrate. Ministrul a menţionat că în perioada imediat următoare va aloca fonduri pentru remedierea unor zone expuse riscului de inundaţii în caz de ape mari. De asemenea acesta a mai spus că există posibilitatea demarării unui proiect de împădurire a terenurilor degradate, la nivelul judeţului Gorj existând 17.000 de hectare de teren degradate ca urmare a exploatărilor miniere.

Lucia Ana Varga, Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a realizat la sfârşitul săptămânii trecute o vizită de lucru. Acesta a inventariat o parte dintre problemele din judeţ şi a promis că ministerul pe care îl conduce va aloca bani pentru remedierea unora dintre acestea. “Am aflat câteva dintre problemele cu care se confruntă autorităţile locale şi instituţiile deconcentrate. De exemplu lucrările pe care Apele Române trebuie să le realizeze în zona unde Romsilva are pădure sunt îngreunate practic de scoaterile de fond forestier, practic s-ar lua de la o instituţie aflată în coordonarea Ministerului Fonduri şi s-ar muta la o altă instituţie. Vom reglementa acest lucru, astfel încât să poată realiza lucrările de apărare împotriva inundaţilor mult mai repede. Există un caz concret, o eroziune de mal stâng la râul Amaradia unde nu s-a putut interveni să se realizeze lucrarea pentru că a trenat destul de mult scoaterea din fond forestier”, a declarat Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

Şuşiţa, prioritate în regularizare
Ministrul a făcut şi câteva promisiuni în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pentru regularizarea unor râuri. Cel care ar avea cea mai mare nevoie de lucrări de reabilitare este Şuşiţa. În cazul în care nu vor fi alocate fondurile necesare pentru realizarea lucrărilor, 70 de gospodării riscă să fie inundate. “Vom aloca fonduri în acest an, sperăm noi 2 milioane de lei, pentru regularizare, râu Şuşiţa pe sector pod Ursaţi, DN67D Târgu-Jiu. Acolo am înţeles de la primar că sunt expuse riscului de inundaţii în caz de ape mari, 70 de gospodării plus o şcoală şi alte obiective. Vrem să alocăm cu prioritate fonduri acolo astfel încât lucrările să poată fi realizate de urgenţă încât în momentul în care voma avea alte viituri să îi putem apăra pe cetăţenii din zona respectivă”, a conchis Varga.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here