Ministrul Apărării, ,,cetăţean de onoare” al comunei Plopşoru

1043

corneliu_dobritoiuCorneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, este ,,cetăţean de onoare” al comunei Plopşoru, din anul 2006. Asta deoarece ministrul Dobriţoiu îşi are obârşia în satul Izvoarele, comuna Plopşoru, tatăl acestuia fiind născut în Gorj, dar locuind în prezent în Bucureşti. Pentru cariera sa profesională impresionantă, Dobriţoiu a primit şi distincţia care i-a fost oferită cu şase ani în urmă de către primarul comunei Plopşoru, Petre Grigorie.

În Guvernul Ponta, Gorjul este foarte bine reprezentat. Pe lângă premierul Victor Ponta, care are domiciliul la Baia de Fier, mai există un ministru care are legături directe cu Gorjul. Este vorba despre ministrul Apărării Naţionale, liberalul Corneliu Dobriţoiu, care a primit de altfel şi distincţia de ,,cetăţean de onoare” al comunei Plopşoru, în urmă cu şase ani de zile, când a devenit şi membru al PNL. Tatăl ministrului era din Gorj, fiind născut şi crescut în satul Izvoarele aparţinând comunei Plopşoru. Primarul comunei, Petre Grigorie, a menţionat că vorbeşte destul de des cu generalul, actual ministru al Apărării, care are de altfel o carieră impresionantă. Generalul este însă, în opinia primarului Grigorie, încă apropiat de Gorj fapt care nu poate decât să îl bucure. ,,Prezenţa generalului Dobriţoiu în Guvernul Ponta reprezintă un al doilea avantaj pentru gorjeni şi pentru plopşoreni”, a declarat primarul Grigorie. Dobriţoiu mai are în Plopşoru o verişoară, Niculina Selişte, care locuieşte în satul Izvoare, ea moştenind casa părintească a tatălui actualului ministru.

Anamaria Stoica

Corneliu Dobriţoiu s-a născut la 18 septembrie 1955 în Bucureşti. După absolvirea Liceului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza – în 1974 şi a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu – în 1977 a îndeplinit diverse funcţii de comandă şi de stat major în unităţi operative ale Armatei Române şi a absolvit prestigioase instituţii de învăţământ politico-militar interne şi internaţionale precum: Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti – absolvită în 1993; Colegiul de Studii Strategice şi Economia Apărării din cadrul Centrului de Studii Europene de Securitate „George C. Marshal”- absolvit în 1995; Colegiul NATO din Roma – absolvit în 2004 ; Şcoala de Studii Navale Postuniversitare din Monterey – absolvită în 2005. Evident, asemenea instruiri la cel mai înalt nivel politico-militar i-au fost Generalului Corneliu Dobriţoiu fundamente solide în îndeplinirea cu maximă responsabilitate şi cu eficienţa cerută de standardele NATO a tuturor atribuţiilor şi răspunderilor deosebit de complexe ce i-au revenit în funcţiile în care a fost promovat ulterior, de-alungul carierei sale, până la înalta poziţie de demnitar, cea de Secretar de Stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here