Ministrul Agriculturii: “Cei sănătoşi, la câmp!”

832

Ministrul Agriculturii are o altă viziune despre carantina impusă de ordonanțele militare. acesta îi încurajează pe fermieri să continue să muncească. Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a recunoscut că producătorii români stau cu marfa nevândută, însă îi încurajează să îşi continue activitatea, pentru că la toamnă este posibil să consumăm mai multe produse româneşti.

“Avem stocuri foarte mari la producătorii noștri de alimente, carne, lapte. Producătorii nu pot să-și vândă produsele pe care le au. Am făcut un apel la toți, la măsură și înțelepciune. Să trecem cu toții prin această criză. Toți cei care sunt sănătoși să iasă la câmp. Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată. S-ar putea ca în toamnă să consumăm mai multe produse de-ale noastre decât din produsele din import dacă criza se prelungește”, a spus ministrul.

În schimb, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă ca vârful pandemiei de coronavirus să vină în luna iunie, când estimează aproximativ 10.000 de infecţii, însă numărul de îmbolnăviri ar putea să scadă în a doua jumătate a lunii mai: ”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem până în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here