Ministrul Afacerilor Externe, prezent la Transalpina Fest

361

Autorităţile gorjene au reuşit să organizeze o nouă ediţie de succes a festivalului Transalpina Fest. Evenimentul a debutat vineri, cu Târgul meşterilor populari, la dechidere fiind prezent şi Lazăr Comănescu – ministrul Afacerilor Externe, care a fost însoţit de secretarul de stat Cristian Bădescu. Seara a continuat în acordurile naiului celebrului artist Nicolae Voiculeţ, noul ambasador al turismului gorjean, acest titlu fiindu-i înmânat de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Şi Sava Negrean Brudaşcu a devenit ambasador al turismului gorjean, după spectacolul pe care l-a susţinut la Transalpina Fest.

transalpina fest (1)Cea de-a doua ediţie a festivalului Translapina Fest s-a desfăşurat la Rânca, în perioada 19-21 august 2016. În pofida capriciilor vremii, evenimentul s-a dovedit a fi o reuşită incontestabilă, încă de la deschiderea oficială, cu Târgul meşterilor populari, la care organizatorii au fost onoraţi de prezenţa ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, însoţit de secretarul de stat Cristian Bădescu.

Naistul Voiculeţ, noul ambasador al turismului gorjean
În prima zi a festivalului, preţ de câteva minute ploaia şi-a făcut simţită prezenţa la Rânca, dar capriciile transalpina fest (4)vremii nu i-au împiedicat pe turişti să se îndrepte spre scena de unde răsunau ecourile nailului celebrului artist Nicolae Voiculeţ.
Cu această ocazie, Nicolae Voiculeţ a devenit noul ambasodor al turismului gorjean. Titlul onorific, împreună cu medalia Judeţului Gorj, i-au fost înmânate de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.
Spectacolul a continuat, vineri seara, cu recitalurile ansamblurilor “Maria Lătăreţu” şi “Doina Gorjului”, transalpina fest (5)cu îndrăgita interpretă de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu, care a concertat pentru prima dată în Gorj, alăturându-i-se pe scenă şi maestrul Dumitru Fărcaş. Pentru frumoasele sentimente ce le poartă Gorjului, pe care l-a numit “locul lui Dumnezeu”, îndrăgita Sava Negrean-Brudaşcu ne va fi promotor, în calitate de ambasador al turismului gorjean, titlul onorific fiindu-i înmânat de vicepreşedintele CJG, Ciprian Florescu.

Sâmbătă, ziua iubitorilor de rock şi adrenalină
Cea de-a doua zi a ediţiei din acest an a festivalului Transalpina Fest a fost dedicată iubitorilor de adrenalină. Sâmbătă a fost ziua pasionaților de mountain bike, participanții întrecându-se în probe dificile pe traseu montan în cadrul concursului „Transalpina Bike Fest” dar și ziua motocicliștilor care au transalpina fest (6)circulat în paradă până la Târgu Jiu, unde au vizitat Ansamblul Brâncușian „Calea Eroilor”. Seara s-a va încheiat cu un concert rock în care au evoluat formațiile Trooper și Cargo, care au reuşit să pună în mişcare mulţimea prezentă în faţa scenei.

Transalpina Fest, un eveniment memorabil
Duminică, în cadrul Transalpina Fest, s-au desfășurat concursurile de autocross buggy și Festivalul de folclor pastoral „Transalpina”, eveniment ce a reunit formații folclorice din Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Runcu și Hunedoara.
Pe parcursul celor trei zile ale festivalului Transalpina, turiștii au putut vizita Târgul de meșteri populari și produse tradiționale din Gorj, Vâlcea, Argeș și Dolj, organizat pe platoul din fața Muzeului Civilizației transalpina fest (7)Montane, la intrarea în Rânca dinspre Novaci. Copiii, dar și adulții au avut posibilitatea de a se distra cu face-painting, mimi, tir cu arcul și airsoft.
Cea de-a doua ediţie a festivalului Transalpina Fest a fost una reuşită, organizatorii propunându-şi să continue tradiţia acestui eveniment ce are drept scop promovarea turismului montat gorjean şi a locurilor de vis cu care a fost înzestrat Gorjul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here