Ministresa Udrea, fără fiţe la Rânca alături de Călinoiu

412

5După ce a participat la inaugurarea telegondolei din Vulcan, judeţul Hunedoara, ministrul Turismului, Elena Udrea, a acceptat invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, de a vizita staţiunea montană Rânca.

Udrea, însoţită de câţiva consilieri, a trecut astfel cu maşina în Gorj, parcurgând “drumul regelui” iar vineri la orele 20.00 a ajuns în Rânca. Ministrul Turismului a intrat în Hotelul Onix, unde a fost aşteptată şi de primarii din Baia de Fier şi Novaci dar şi de alte autorităţi locale, şi a admirat Rânca de pe terasa exterioară a hotelului, fiind încântată de imaginea pe care, seara, o prezenta staţiunea. Ion Călinoiu spune că vizita ministrului Udrea nu a avut deloc conotaţii politice.

Pedelista Elena Udrea a lăsat deoparte confruntările politice şi a acceptat invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, de a vedea de la faţa locului staţiunea montană Rânca. “Rânca poate deveni o staţiune turistică naţională. Asta am încercat să transmit ministrului Turismului, explicându-i, totodată că Gorjul poate găzdui turişti 365 de zile pe an. Nu numai Rânca este un pilon turistic important, tot judeţul nostru este, dar acest lucru nu este suficient. Doamna Udrea s-a comportat ireproşabil, a stat de vorbă cu cunoscătorii zonei, cu investitorii locali, cu reprezentanţii autorităţilor locale, cu cei de la Salvamont. A fost încântată de cum sunt iluminate cabanele, de nocturna de pe pârtie”, a declarat Călinoiu.

Două ore în Rânca

Ministrul Udrea, prezentă pentru prima dată în staţiunea Rânca, a fost plăcut impresionată de felul cum arată aceasta. În ciuda orei târzii a ieşit pe terasa hotelului pentru a panorama zona. S-a arătat interesată de transportul pe cablu, de zona schiabilă, de iluminatul în staţiune. “Doamna Udrea era interesată de dezvoltarea turismului în Gorj. Spune că vroia să vadă şi Săcelu. Dar probabil data viitoare când va reveni. În ce priveşte Rânca, noi mai avem multe de făcut aici. O să ne prezentăm cu un proiect la Ministerul Turismului peste trei săptămâni. Este vorba de un proiect care va dezvolta o colaborare pe turism între Vâlcea, Gorj şi Hunedoara”, a completat Călinoiu. Acesta a mai spus că Rânca mai are nevoie de iluminat stradal şi de modernizarea drumurilor din staţiune.

În jurul orelor 22.00 ministrul Udrea a plecat din staţiunea Rânca plecând spre Buşteni. Ea a fost invitată la Rânca de către Călinoiu care săptămâna trecută i-a făcut o vizită la Ministerul Turismului. Apoi acesta a plecat vineri la Vulcan unde a insistat ca ministrul că îşi onoreze promisiunea făcută.

Călinoiu: “Nu este o competiţie politică”

Întrebat cum comentează faptul că la PDL Gorj nu se ştia nimic de vizita Elenei Udrea la Rânca, Călinoiu a declarat: “nu este o competiţie politică. Doamna Udrea a venit în Gorj în calitate de ministru şi a fost interesată exclusiv despre acest lucru. Ţin să îi mulţumesc pentru corectitudine şi cooperativitate. Şi-a făcut cu adevărat treaba”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here