Ministerul Sănătății: 30.000 de români vor fi testați

1149

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat un plan de testare a imunizării populației la COVID-19 care urmează a începe spre finalul pandemiei.
„Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Institutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a declarat Horațiu Moldovan.
Testarea va fi condusă de INSP, iar Ministerul Sănătății va pune la dispoziție infrastructura necesară. Eșantionul reprezentativ va fi format din 30.000 de români, aleși pe grupe de vârstă.
„Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eșantioane de vârstă, ca să vedem câți s-au imunizat la COVID-19”, a estimat Horațiu Moldovan.
Pentru a se reduce maxim marja de eroare, vor fi folosite cele mai noi teste rapide și precise aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.
Mai mult, Horațiu Moldovan susține că al doilea val al epidemiei ar putea să apară în toamnă. „Presupunem existența unui al doilea val după vară, pe baza epidemiilor anterioare, se face un model. Scopul este să nu se îmbolnăvească mai mulți omeni decât putem îngriji. Asta este ceea ce s-a întâmplat în Anglia, Italia, Spania, SUA. Am gândit o strategie să nu se îmbolnăvească toți odată”, a mai explicat secretarul de stat.
România a ajuns acum să facă între 9.000 și 11.000 de teste pentru COVID-19 pe zi, a spus Horațiu Moldovan.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here