Ministerul Justitiei a lansat Portalul legislativ, o aplicatie electronica ce permite accesul la legislatia actualizata

455

Ministerul Justitiei (MJ) anunta miercuri, intr-un comunicat, lansarea oficiala a Portalului legislativ, o aplicatie electronica de legislatie nationala care va permite accesul gratuit al cetatenilor si al institutiilor publice si private la o baza de date legislativa nationala, gestionata de Ministerul Justitiei.

Ministerul precizeaza ca Portalul legislativ a fost dezvoltat in cadrul proiectului „Implementarea portalului N-Lex”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013”. Valoarea totala eligibila a proiectului este de 16.486.850 lei, din care 14.013.823 lei reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul Social European, iar diferenta de 2.473.027 lei este co-finantarea asigurata de Ministerul Justitiei.

Portalul legislativ poate fi accesat la adresa http://legislatie.just.ro si, prin intermediul criteriilor de cautare disponibile in pagina principala, care genereaza liste de rezultate ordonate in functie de relevanta, permite o consultare cat mai facila de catre utilizatori. Informatii suplimentare necesare in vederea facilitarii accesarii Portalului legislativ pot fi obtinute prin consultarea ghidului de utilizare, care poate fi descarcat in format electronic direct din Portalul legislativ.

„Initierea acestui proiect de catre Ministerul Justitiei a fost determinata de necesitatea solutionarii unei probleme majore cu care se confrunta la momentul actual societatea romaneasca, si anume asigurarea accesului rapid, liber si neingradit al oricarei persoane fizice sau juridice interesate la legislatia in forma actualizata si consolidata, conditie esentiala pentru cunoasterea, respectarea si aplicarea legii in orice tip de activitate”, afirma MJ in comunicat.

„De asemenea, prin conectarea Portalului legislativ al Ministerului Justitiei la portalul european de legislatie N-Lex, conform obligatiilor asumate de Romania in calitate de stat membru al Uniunii Europene, acest proiect raspunde si cerintelor existente la nivel european in ceea ce priveste accesul la legislatie”, mai arata MJ.(Hotnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here