Ministerul Educației promite manuale pentru toți elevii în septembrie

212

Toți elevii, inclusiv cei din clasele a XI-a și XII-a, vor avea manuale la începutul anului școlar. Promisiunea vine din partea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ), care a și anunțat că au fost finalizate negocierile în acest sens cu editurile. În total, ar urma să fie achiziționate circa 3.600.000 de manuale.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a anunțat marți finalizarea negocierilor cu editurile care deţin manuale şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a în portofoliile lor editoriale. ”În urma aprobării de către ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, Ministerul Educaţiei achiziţionează necesarul total de circa 3.600.000 de manuale. Pentru 3.300.000 de titluri, oferta fermă a editurilor, negociată săptămâna trecută, acoperă solicitările unităţilor de învăţământ. Pentru alte circa 300.000 de titluri, şcolile vor alege dintre manualele pentru care există ofertă fermă iar ministerul le va achiziţiona. Suma totală de achiziţie negociată şi agreată este de aproximativ 30 milioane RON”, se arată într-un comunicat al MENCȘ. În cursul acestei săptămâni, editurile vor primi comenzi ferme, iar contractele vor fi semnate, săptămâna viitoare, de fiecare inspectorat şcolar judeţean, urmând ca manualele să ajungă la elevi până la începutul anului școlar.
”Negocierile și celelalte demersuri în vederea asigurării manualelor şcolare gratuite pentru elevii din ciclul superior al liceului, în anul școlar 2016-2017, sunt coordonate de secretarii de stat Monica Cristina Anisie si Gabriel Liviu Ispas. Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a solicitat celor doi secretari de stat să dispună toate măsurile necesare pentru finalizarea acestui proces în termenele asumate, astfel încât la începutul anului şcolar 2016-2017 toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite”, se mai precizează în comunicatul respectiv. Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here