Ministerul Dezvoltării a aprobat modernizarea Stadionului şi a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu

365

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au aprobat începerea construirii noului Stadion Municipal şi a SăLii Sporturilor de la Târgu-Jiu. Durata de execuţie a celor două proiecte este de 18 luni, timp în care Pandurii Târgu-Jiu va juca mai mult în deplasare sau pe cel mai apropiat stadion, cel de la Drobeta Turnu Severin.

“La Ministerul Dezvoltării s-a întrunit comisia tehnico-economică interministerială unde am dat, dacă vreţi, examenul cu privire la obţinerea avizului pentru demararea proiectului reabilitare –modernizare – extindere Stadion şi Sala sportului. Am luat nota 10 în unanimitate, întrucât argumentele noastre sunt foarte solide. Avem un complex cultural în care se regăsesc operele lui Constantin Brâncuşi, iar în vecinătatea sa trebuie să existe şi un complex sportiv care se va îmbunătăţi pe viitor cu un proiect pentru un bazin de înot. Săptămâna viitoare vor fi aprobate de Guvern cele două investiţii, apoi se va licita, iar durata de execuţie este de 18 luni”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Pentru proiectul de modernizare a Stadionului „Tudor Vladimirescu” şi a bazei sportive din oraş, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a alocat suma de 20 de milioane euro, în cazul stadionului urmând ca tribunele să fie acoperite integral, iar capacitatea să crească de la 9.000 de locuri, câte are în prezent, la circa 15.000 de locuri. De asemenea, noul stadion urmează să fie prevăzut şi cu o parcare de 400 de locuri, amenajată pe două niveluri.

Ponta, prezent la startul lucrărilor la noua centură a municipiului
Şeful judeţului a susţinut, de asemenea, că premierul Victor Ponta va deschide şantierul pe centura Târgu-Jiului, proiect estimat la 100 milioane de euro. „Am fost şi la Ministerul Transporturilor, la Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, de unde urmează să primim ordinul de începere a lucrărilor la centura de ocolire a oraşului şi sigur luna aceasta va fi demarată execuţia. Cred că, cel mai probabil pe 15 octombrie, atunci când ar urma să fie din nou prezent premierul Victor Ponta, care a promis la vizita anterioară acest lucru”, a spus Ion Călinoiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here