Mingote, debut cu victorie la ASA!

303

Fostul portar al Pandurilor, Pedro Mingote, pare să le poarte noroc târgmureşenilor. La debutul portughezului în campionatul intern, echipa gazdă a înregistrat primul succes din Liga I, într-un meci în care puţin îi dădeau şanse, cu Dinamo Bucureşti. Amfitrionii au reuşit să păstreze toate cele 3 puncte, după ce dubla lui Zicu a întors rezultatul din minutul 60, când Rotariu marcase pentru formaţia din capitală. Mingote a scăpat fără gol în prima repriză, când vârful dorit şi de Steaua, Gnohere, a ratat o lovitură de pedeapsă. Dinamoviştii au contestat arbitrajul lui George Găman, după ce au avut un gol anulat pe nedrept la 2-1, dar şi un penalti neacordat. Ultima victorie a ardelenilor în Liga I fusese consemnată pe 27 februarie. Mingote a debutat pentru Tg-Mureş, tot cu o victorie, în Cupa Ligii cu CFR Cluj.

L-a “bătut” pe Nistor
Succesul echipei lui Mingote vine împotriva unui alt fost pandur, Dan Nistor, legitimat acum la clubul din Ştefan cel Mare. Mijlocaşul care a câştigat litigiul cu formaţia din Tg-Jiu a declarat la finalul jocului de luni că nu există scuze pentru eşecul “câinilor”.
nistor“Trebuie să jucăm pentru echipă, în primul rând, să nu jucăm fiecare pentru el. Aici trebuie să fie un grup unit. Dinamo e Dinamo, un club foarte mare, cu mare tradiție și nu se poate ca la această echipă să joace fiecare jucător pentru el. Au fost jucători care au jucat mai mult pentru ei decât pentru echipă. Dacă vii la ASA, echipă cu minus 14 puncte și te bat, ce mai ai de zis? Trebuie să punem capul în pământ să nu mai avem figuri, că suntem unde suntem”, a spus Nistor.

Cu Pandurii, etapa viitoare
Vineri, la Severin, va fi o întâlnire emoţionantă pentru goalkeeperul născut în Districtul Aveiro. Mingote îşi va înfrunta foştii coechipieri, Pandurii Tg-Jiu fiind singura echipă la care portughezul a mai evoluat în Liga I. De altfel, Mingote poate fi considerat una dintre figurile emblematice ale gorjenilor dacă ţinem cont că experimentatul portar a făcut parte din echipele care au reuşit cele mai mari performanţe pentru “mineri”, inclusiv calificarea în Europa League. În ciuda primului succes pe care ASA l-a înregistrat în acest sezon, gazdele pleacă mari favorite vineri, iar dacă Sânmărtean şi compania nu vor reuşi o victorie ar fi o adevărată surpriză. În plus, oaspeţii din runda cu numărul 8 nu vor beneficia nici de aportul lui Dan Alexa, antrenorul echipei din Tg-Mureş fiind eliminat în partida cu Dinamo.

Rezultate etapa a 7-a
Gaz Metan 1:3 Pandurii
FC Voluntari 4:1 ACS Poli
CFR Cluj 0:0 CS U Craiova
CSM Poli Iași 0:1 FC Botosani
FC Steaua 1:0 Astra Giurgiu
FC Viitorul 2:1 Concordia Chiajna
ASA Tg-Mureş 2:1 Dinamo

Clasament
# Echipa M G P
1 FC Steaua Bucureşti 7 10-3 17
2 F.C. Botoşani 7 15-9 13
3 CS U Craiova 7 11-8 13
4 Dinamo Bucureşti 7 12-7 12
5 Pandurii Tg-Jiu 7 9-5 12
6 FC Voluntari 7 14-8 11
7 F.C. Viitorul 7 9-9 10
8 CSM Poli Iași 7 7-5 9
9 Gaz Metan Mediaş 7 7-10 8
10 Concordia Chiajna 7 3-9 7
11 Astra Giurgiu 7 7-14 5
12 CFR 1907 Cluj 7 10-6 4*
13 ASA Tg-Mureş 7 7-16 -3**
14 Poli Timișoara 7 8-20 -10***
* Echipă penalizată cu 6 puncte
** Echipă penalizată cu 6 puncte
*** Echipă penalizată cu 14 puncte
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here