Minerul Motru încearcă imposibilul, salvarea de la retrogradare – Cursă cu handicap

1599

Minerul Motru s-a întors vineri din cantonamentul de la Sinaia și se pregătește de o serie de jocuri amicale care să-i dea antrenorului Gabi Zahiu posibilitatea de a așeza cât mai bine echipa pentru retur și play-out.

Echipa minerilor motreni se află pe ultimul loc în seria a doua a ligii secunde cu șanse foarte mici de a se salva de la retrogradare, totuși speranțele rămân: „N-am cedat lupta sub nicio formă, vom lupta până la capăt. Chiar se aude un zvon cum că ar putea retrograda doar o singură echipă, apoi mai sunt problemele cu cele două Craiove… În plus, mai sunt 18 meciuri de jucat, se pot întâmpla multe. Este foarte greu, dar asta este. Pentru noi a fost o experiență proastă în tur, a fost dur. Este o serie în care s-a investit mult în echipe, echipe puternice, cu nume, cu jucători importanți. Noi, la bugetul avut, nu ne-am permis să aducem astfel de jucători. Dacă vom retrograda, vom rămâne cu experiența, dacă va fi pe viitor să jucăm din nou în Liga a II-a vom ști cu ce ne vom confrunta”, a declarat Mihai Cernica, directorul sportiv al celor de la Minerul Motru”.

Achiziții puține, plecări importante
Deși este evident că, dacă-și dorește salvarea de la retrogradare, Minerul Motru trebuie să facă schimbări radicale în această perioadă, mișcările din cadrul lotului nu par să aducă un plus de valoare. Motrenii s-au despărțit de doi oameni importanți din ofensivă, Răduca și Buciuman, dar și de Ștefan, David și portarul Constantin Popescu. La capitolul achiziții, Gabi Zahiu are doar două certitudini, Fărcășanu și Nicolof, aducerea lui Bertea fiind pusă sub semnul întrebării: „Situația lui Bertea este delicată. E dificil să-l convingem să vină acum pentru că lui îi va fi greu să renunțe la o sumă importantă pe care ar urma să o încaseze de la Pandurii II. A fost cu noi o perioadă din cantonament după care s-a întors să vadă cum își rezolvă situația la Pandurii II. Ne-am mai dori un fundaș central și un portar, dar e posibil să și rămânem cu ce avem acum”, a mai declarat Mihai Cernica.

Obligați să câștige
Șansele de salvare de la retrogradare se leagă de câteva meciuri extrem de importante din retur în care Minerul este obligată să învingă dacă vrea să mai spere: „Importante vor fi meciurile ce le vom disputa pe teren propriu. E obligatoriu să câștigăm cu Reșița și cu Satu Mare, iar în deplasare va trebui să plecăm cu handicapul meciurilor pierdute în tur acasă în fața contracandidatelor, FC Bihor și UTA. Turul a fost dezastruos pentru noi, am pierdut cu contracandidatele și sistemul de punctaj pentru play-out ne dezavantajează clar”, a declarat directorul sportiv al motrenilor, Mihai Cernica.

Meciuri amicale programate:
11.02 – FC Olt Slatina (la Motru) ora 12:00
15.02 – FC Universitatea Craiova (la Motru)
19.02 – FC Olt (posibil tot la Motru)
22.02 – Pandurii II (la Târgu Jiu)
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here