Mineritul falimentar a sponsorizat lipsa de performanţă – Donaţie de miliarde de la SNLO, către retrogradabilii Pandurii

137

deschidereŞefii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) demonstrează că au avut o adevărată slăbiciune faţă de liderul de sindicat Marin Condescu, pe toată perioada în care Pandurii au jucat în Liga I. Asta deoarece indiferent de criză, datorii, disponibilizări, şomaj tehnic şi chiar retrogradarea evidentă a echipei Pandurii, cererile financiare ale lui Condescu pentru fotbalişti au fost rezolvate la secundă de către ,,portocalii” de la SNLO.

Astfel, pentru Pandurii s-au găsit 33 de miliarde de lei vechi, sponsorizare de la unitatea minieră plină de datorii, chiar şi atunci când echipa mai avea doar trei meciuri şi era eliminată din ligă.

Jocul dezastruos al Pandurilor la ediţia 2009-2010 a Ligii I, nu i-a absolvit pe fotbaliştii echipei gorjene, dar nici pe Marin Condescu, preşedintele Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu, de sponsorizările grase din minerit şi energie.

Condescu dovedeşte astfel că ştie unde să acţioneze pentru a obţine banii necesari păstrării echipei în Liga I, chiar dacă fotbaliştii pe care i-a plătit, plimbat şi dus prin cantonamente costisitoare, nu au dat rezultatul scontat în teren. Sindicalistul, totodată preşedinte de club, are astfel grijă să pompeze în conturile clubului sume impresionante de bani şi apelează la sponsorizări chiar şi atunci când ştie că echipa nu se mai poate salva de la retrogradare.

Datoria SNLO, în aşteptare

Deşi mai avea doar trei meciuri până la retrogradare, Condescu insistă astfel la SNLO să primească o nouă sponsorizare pentru că echipa Pandurii avea un meci greu de jucat cu Gloria Bistriţa. Consiliul de Administraţie al SNLO se întruneşte astfel de urgenţă cu o zi înainte de meci şi aprobă rapid o sponsorizare în valoare de 33 de miliarde de lei pentru mult încercata echipă Pandurii.

Condescu are grijă să încurajeze capii SNLO că echipa se va întoarce după acest meci triumfătoare. Gloria Bistriţa obţine însă acasă victoria împotriva Pandurilor, pe care îi învinge pe 30 aprilie cu scorul de 1-0. Această victorie pune amprenta pe Pandurii care devin aproape retrogradaţi. Următoarele două meciuri reprezintă alte insuccese pentru pandurii care pierd Liga I deşi au mâncat milioane de lei pentru jocul lor dezastruos.

Cel mai câştigat din această poveste rămâne însă Marin Condescu care are grijă să îşi treacă şi prin conturile sale o parte din sponsorizările generoase ale unităţilor din minerit şi energie. “Sponsorizările făcute pentru Pandurii de către SNLO, pe ultima sută de metri, acopereau o parte din datoria pe care societatea o are la bugetul de stat”, susţine Laurenţiu Ciurel, fostul director al Complexului Energetic Rovinari care condamnă, de asemenea, jocul făcut de conducerea SNLO şi de Marin Condescu.

Sponsorizare de la Hoară

La începutul acestui an, Consiliul de Administraţie al CE Rovinari, prin preşedintele acestuia Marcel Hoară, mai aprobă o sponsorizare pentru echipa Pandurii de un milion şi jumătate de lei noi. Această sponsorizare făcută pe furiş atrage atenţia procurorilor DNA care la cererea mai multor politicieni din zona PSD şi PNL Gorj încep verificări în cazul sponsorizărilor pentru Pandurii. Singurii care opresc sponsorizările sunt Consiliul Judeţean Gorj care anul trecut renunţă la calitatea de asociat la Clubul Sportiv Pandurii şi renunţă astfel la sponsorizarea echipei.

P.S.: Aşa a ajuns SNLO în stare de faliment, cu toate conturile blocate, cu bunurile sub sechestru şi cu datorii la bugetul de stat de peste 14 milioane lei noi.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here