Minerii scapă de reducerea activității! 450.000 de tone de cărbune de la Husnicioara, via Turceni și Timișoara

328

Minerii de la Husnicioara sunt departe de reducerea activității, discutată anterior de sindicaliști cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. Asta deoarece cariera are perfectat un contract bun cu termocentrala de la Turceni, fapt care va majora chiar programul actual de lucru al minerilor de aici, care, în prezent, prestează doar patru zile pe săptămână.

Activitatea de extracţie a cărbunelui, afectată din cauza reducerii programului de lucru la patru zile, se va intensifica la cariera Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia (CEO), fiind perfectate contracte cu anumite termocentrale, a declarat, miercuri, liderul de sindicat Paul Constantinescu. Potrivit acestuia, cei 430 de mineri care au mai rămas la Husnicioara în urma concedierilor din luna mai, “nu-şi vor întrerupe activitatea, cum se prevedea în măsurile CEO, vor avea front de lucru datorită perfectării unor contracte de furnizare a cărbunelui, într-o primă fază, din stocul de 40.000 tone din depozitele situate în localităţile Cucuieţi şi Valea Copcii”.
Sindicalistul a mai spus că CEO a semnat un contract cu termocentrala de la Turceni pentru livrarea cantităţii de 150.000 de tone de cărbune, ce va deveni operaţional începând cu 19 iunie, precum şi un contract de furnizare cărbune cu termocentrala din Timişoara pentru cantitatea de 300.000 de tone, destinată completării stocului de cărbune pentru sezonul rece 2017-2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here