Minerii motreni au remizat acasă, fără gol, cu Metalul Reșița – Gabi Zahiu: „Sper ca acest punct să conteze!”

305

Minerul Motru adună puncte ca furnica în încercarea disperată de a se salva miraculos de la o retrogradare de care este foarte aproape în acest moment. Egalul din această rundă nu îi dă lui Gabi Zahiu un dram de speranță, însă doar în cazul în care reșițenii vor merge și ei tot în play-out, altfel acest punct nu se va contabiliza, el contând doar pentru statistici.

Fără a putea transfera jucători importanți și pierzând câțiva dintre jucătorii care au ajutat echipa în prima parte a campionatului, Minerul Motru trebuie să-și ducă crucea până la final și să încerce imposibilul. În lipsa unui fundaș central, după ce Zahiu a visat la Tătaru până în ultima clipă, tehnicianul a fost nevoit să umble la improvizații și a găsit cheia punându-l în centrul defensivei pe Iclănzan, fundaș dreapta de meserie. La meciul cu Metalul Reșița improvizația a ținut, Minerul terminând meciul fără gol primit, însă probleme există și în atac, de acolo plecând în iarnă Răduca și Buciuman, principalii oameni de gol ai motrenilor din ultimele sezoane. Dincolo de plecări, Minerul Motru a avut parte și de alte patru absențe însemnate față de formula pe care Gabi Zahiu o formase în meciurile de pregătire: „Mă declar mulțumit de felul în care au jucat băieții în condițiile în care la acest meci mi-a lipsit jumătate din echipa de bază pe care am folosit-o în meciurile amicale din această iarnă. Mi-au lipsit Cosmin Laurențiu, Rada, Stanciu și Fărcășanu. Stanciu are o ruptură de tendon și ne va lipsi foarte mult. E o mare pierdere pentru mine. Era motorul echipei, el împingea jocul în față. Din păcate nu-l vom avea un timp pe teren”, a declarat tehnicianul echipei motrene.

N-au primit un penalti
Pe finalul primei părți a meciului, în minutul 41, Minerul Motru a solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri, dar arbitrul întâlnirii nu a văzut hențul făcut de un apărător reșițean la șutul lui Chirea. „Eu zic că a fost penalti, chiar dacă distanța a fost de doi metri. Șutul lui Chirea a fost puternic și era pe poartă. A fost o oportunitate de gol oprită cu mâna de jucătorul oaspeților”, a declarat Gabi Zahiu. Regretul tehnicianului este cu atât mai mare cu cât acesta spera la o „injecție cu moral” pentru echipa sa: „Am avut șanse reale de a câștiga. N-am câștigat și e păcat pentru moralul jucătorilor foarte tineri, pentru care ar fi fost foarte important un succes acum, dar e un început promițător. Punctul acesta sper să conteze. Sper ca și echipa din Reșița să rămână sub linie, cu noi, să ne luptăm în play-out, asta chiar dacă ei își doresc să se califice în play-off”, a mai spus Zahiu.
După acest meci, Minerul Motru va avea de făcut o deplasare extrem de grea, la performera primei etape a primăverii, ASA Târgu Mureș, care s-a impus la Craiova, în fața celor de la CSU: „Vine meciul de la Târgu Mureș. E un meci „ușor”, ce să zic? I-am văzut în meciul câștigat la Craiova. Au jucat foarte bine. M-au impresionat!”, a declarat la final Gabi Zahiu.

Minerul Motru – Metalul Reșița 0-0 (0-0)
Stadion „Minerul”, Motru
Minerul: D. Popescu – Traşcă, Iclănzan, Dicu, Neacşu (min. 7 Schinteie) – Nicoloff, Şoo (min. 83 Poenaru), Speroni, Chirea (min. 67 Unguru) – Stoenac, P. Trifu. Antrenor: Gabi Zahiu.
Metalul: Zimmermann – R. Cristian, Cr. Apostol, Nogo, Murgoci – Breşneni, Vaştag, O. Vasile, Szabo (min. 75 Stoica) – Opriţa, S. Mureşan (min. 75 Liuba). Antrenor: Marian Pană.
Arbitri: Cristina Babadac – Daniel Ciocănea, Florin Burlacu.

Rezultatele etapei a XV-a:
CSM Râmnicu Vâlcea – CS Mioveni         1-0
FC Bihor – Gloria Bistrița             1-0
FC Olt – FC Universitatea Craiova         3-0(neprezentare)
Minerul Motru – Metalul Reșița         0-0
Olimpia Satu Mare – UTA             2-0
CS U Craiova – ASA Târgu Mureș         1-2
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here