Minerii din zona Motru își pun salopetele în cui

480

În jur de 2000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, de la carierele Roșiuța și Lupoaia, intră de astăzi în șomaj tehnic, timp de o săptămână de zile. Măsura a fost luată de administrație și aprobată de sindicate, energeticienii fiind cei care au ieșit din șomaj tehnic, săptămâna trecută. Conform CCM angajații CEO pot avea o lună de șomaj tehnic pe an, momentan fiecare salariat din sectoarele companiei urmând să treacă prin rotație, prin această procedură. Șomajul tehnic este o măsură impusă de nevinderea cantității necesare de energie care ar acoperi costurile de personal ale societății.

La nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO), producţia de energie electrică a scăzut sub 1.300 de MWh, la jumătate faţă de luna ianuarie a acestui an.
În plus, ca urmare a scăderii cererii de energie electrică pe bază de cărbune, la nivelul Complexului Energetic Oltenia a fost demarat un program de trimitere a angajaţilor în şomaj tehnic. Primii afectaţi de aceste măsuri au fost minerii de la Cariera Husnicioara şi de la două cariere miniere din Bazinul Rovinari. Au urmat energeticienii, ca astăzi minerii din zona Motru să fie afectați.
lupoaia“Am discutat programul de lucru în perioada următoare, mă refer la carierele Rovinari și Husnicioara și anume va fi o perioadă de șomaj tehnic de 5 zile prin rotație pentru diferite zone tocmai pentru a ajunge la o situație normală, producem când avem nevoie, oprim când nu avem. În momentul de față vânzările sunt foarte mici, suntem în piață cu cât ne permite piața să intrăm, așa că în perioada următoare vom lua și măsuri de eficientizare a timpului de lucru corelate cu ceea ce avem nevoie și cu ceea ce putem intra în piață. Încercăm să intervenim și în programul de reparații revizii la utilaje, date fiind perioadele de șomaj”, a spus, în februarie, Laurențiu Ciobotărică, managerul CEO.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here