Minerii de la Lupoaia au renunțat la tractor! CEO a rămas cu amenda de 10.000 de lei

82

Salariații Carierei Lupoaia au avut parte, miercuri, de transport civilizat la locul de muncă, asta după o pauză de o săptămână și jumătate când aceștia au fost transportați cu tractorul ori cu mașini de marfă la locurile de muncă. Inspectorii de muncă au amendat însă Complexul Energetic Oltenia cu 10.000 de lei, după ce societatea a folosit o săptămână și jumătate, aceste mijloace auto neomologate pentru transportul minerilor în Cariera Lupoaia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, în urma apariţiei în mass-media a unor informaţii cu privire la transportul minerilor la locul de muncă în condiţii neconforme cu normele securităţii şi sănătăţii în muncă, ITM Gorj a efectuat un control în Cariera Lupoaia.
“În urma verificărilor, inspectorii de muncă au constatat că muncitorii sunt transportaţi cu mijloace auto neomologate şi au dispus sancţionarea angajatorului cu o amendă de 10.000 de lei”, a precizat, marți, inspectorul şef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu.


De asemenea, s-a impus interzicerea folosirii mijloacelor de transport neomologate, fiind vorba de mai multe tractoare cu care angajaţii erau transportaţi în carieră. Miercuri, după amendă, situația a revenit la normal, minerii din schimbul unu ajungând în condiții corecte la utilaje, firma cu care CEO nu se mai afla sub contract, revenind cu drepturi depline în unitate.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here