Minerii de la Husnicioara au stopat exploatarea lignitului

135

Abia după ce vor livra cele 15.000 de tone de lignit pe care le au în cele două depozite, minerii de la Husnicioara, aparţinând Complexului Energetic Oltenia, vor reîncepe activitatea de extracţie a lignitului. Din acest motiv, cei aproximativ 1.000 de angajaţi ai exploatării miniere din Cariera Husnicioara, prezenţi la locurile de muncă după o absenţă de cinci zile, în care au figurat în concediul de odihnă, vor desfăşura, deocamdată, numai lucrări de întreţinere şi reparaţii a echipamentelor.

Măsura în cauză a fost luată întrucât există încă riscul autoaprinderii cărbunelui din cele două depozite, din cauza temperaturii. S-a decis astfel că, pentru evitarea unei situaţii de producere a unor pagube, este corect să se reînceapă exploatarea după epuizarea stocurilor de cărbune din depozitele Cucuieţi şi Valea Copcii.
Minerii, imediat ce vor pune în funcţiune excavatoarele, vor putea să realizeze zilnic o producţie de aproximativ 6.000 tone lignit, cantitate suficientă pentru constituirea stocurilor pentru sezonul rece 2013-2014 şi pentru funcţionarea fără întrerupere a Termocentralei Romag-Termo, amplasată în perimetrul localităţii Halînga.
Cei aproximativ 1.000 de angajaţi ai exploatării au sistat de altfel munca timp de cinci zile lucrătoare fiind trimişi în concediul de odihnă din cauza stocurilor de lignit de peste 40.000 tone aflate în depozitele Cucuieţi şi Valea Copcii.
În cursul acestei săptămâni trebuie să se livreze însă către Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome de Activităţi Nucleare toată cantitatea rămasă, astfel încât să se deschidă un nou front de lucru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here