Minerii de la Căzănești merg 10 km pe jos ca să ajungă la muncă

354

Angajații carierelor din Motru, de loc din Căzănești, localitate aparținând județului Mehedinți, sunt nevoiți, în zilele de weekend, dar și în cele libere, pe motiv că sunt sărbători naționale, să vină 10 km pe jos până la Corcova ca să ia rata spre locul de muncă. În jur de zece persoane prestează pentru carierele Roșiuța, de pază, iar la Lupoaia pe abzețere și excavatoare.

Reprezentanții Sucursalei Miniere Motru, Mihai Dafinoiu, dar și directorii celor două cariere, Constantin David și Viorel Vulpe, nu sunt interesați de problema acestor salariați, deși ar putea foarte ușor să modifice ruta autobuzului care circulă pe Corcova-Motru, introducând și Căzăneștii pe rută, asta cu atât mai mult cu cât problema le-a mai fost sesizată, din luna decembrie 2016.
“Am transmis această doleanță directorului general Sorin Boza, iar dânsul mi-a promis că va avea o discuție pe tema transportului minerilor de la Căzănești cu directorul Antonie, dar și Dafinoiu. Am încredere că problema semnalată de mine, încă de luna trecută, va fi în sfârșit rezolvată, cei zece mineri, colegi ai noștri nemaifiind obligați să parcurgă pe jos, 10 km, în condiții extreme, înregistrându-se și minus 16 grade dimineața, pentru a ajunge la muncă. Acești mineri sunt obligați să plece de acasă cu câteva ore înainte pentru a ajunge în stația de la Corcova pentru a ajunge la serviciu, lucru de care superiorii lor par că nu sunt interesați. Astfel, această problemă se va repeta și luni și marți când sunt zilele libere date de Guvern, însă acești oameni din Căzănești lucrează totuși în producție”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Lupoaia.

Directorul Vulpe, la chef la Cladova!
Liderul sindical se declară revoltat de lipsa de preocupare a directorilor de cariere amintiți, deoarece respectivii, vineri, în loc să rezolve problema acestor mineri, au petrecut la Cladova în Serbia, loc în care s-au deplasat cu un microbuz, dar au fost preluați de la Motru de mașina complexului.
“Directorul Vulpe este un chefliu, a dovedit-o vineri la Cladova, dar și între sărbători când s-a dus pe 20 decembrie la cheful cu sindicaliștii FNME, la Ghiocela, în loc să rezolve problema minerilor lăsați în frig. I-am propus directorului Boza să-l angajeze pe respectivul în domeniul respectiv, la Săcelu de exemplu, dacă tot îi place la chef mai mult decât în minerit. La cheful din țara vecină a fost și directorul David, dar și alți subalterni de la Roșiuța, și Vulpe cu câțiva subalterni de la Lupoaia. Se pare că șefilor respectivi nu li se par sigure locurile de întâlnire clasice din Motru, ci pun țara la cale, departe de urechile și ochii indiscreți, mai nou în Serbia”, a completat Bunoaica.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here