Milosteanu: „Nu pleacă nimeni în concediu mai mult de 15 zile”

163

Angajaţii Centrului Maternal din Târgu-Jiu îşi vor face concediile prin rotaţie. Conducerea unităţii şi-a luat toate măsurile necesare pentru ca activitatea să se desfăşoare fără probleme în perioada estivală. Astfel, directorul Gheorghe Milosteanu spune că nimeni nu va sta în concediu mai mult de 15 zile.

Centrul Maternal funcţionează pe strada 23 August, în municipiul Târgu-Jiu, în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este o unitate subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. În cadrul acestei unităţi funcţionează două centre şi un serviciu de monitorizare a femeii gravide. „Este vorba despre Centrul Maternal, Centrul de Îngrijire de Zi şi Serviciul de Monitorizare, Asistenţă şi Sprijin al Femeii Gravide care prezintă risc de abandonare a copilului. Derulăm activităţi prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a preveni abandonul, separarea copilului de părinţi şi, în mod deosebit, prevenirea separării copilului de mamă. Această unitate funcţionează de zece ani de zile şi, dacă la înfiinţarea ei, la nivelul municipiului Târgu-Jiu se înregistrau foarte mulţi copii abandonaţi în secţia de nou-născuţi, iată că numărul lor a scăzut considerabil, sau poate că a şi dispărut în ultimii ani”, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.

Concedii prin rotaţie
În plin sezon estival, când fiecare dintre noi îşi doreşte câteva zile libere pentru a se relaxa şi a-şi reface capacitatea de muncă, salariaţii Centrului Maternal din Târgu-Jiu vor pleca în concediu prin rotaţie. „Nu pleacă nimeni în concediu mai mult de 15 zile. De regulă fiecare îşi ia mai puţine zile de concediu, pentru ca activitatea să se desfăşoare fără probleme. Ne confruntăm cu un deficit de personal, având pe ştatul de funcţii 33 de posturi, la ora actuală fiind ocupate 26”, mărturiseşte Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.
Deficitul de personal cu care se confruntă această unitate nu poate fi acoperit, deocamdată, dat fiind faptul că angajările la stat sunt încă blocate. Totuşi, pentru ca activitatea din cadrul Centrului Maternal să nu aibă de suferit, conducerea unităţii a luat unele măsuri; spre exemplu, s-a decis să se treacă în fişa postului fiecărui salariat şi atribuţii de pază. „Cu personalul este o problemă. De doi ani s-a interzis angajarea de personal şi pe fondul salariilor de nimic, mulţi dintre angajaţi au plecat din sistem. La noi, pe ştatul de funcţii avem 33 de posturi şi avem, la ora actuală, doar 26 de angajaţi. Nu avem, de exemplu, om care să asigure paza, de aceea am trecut în fişa postului fiecărui angajat şi atribuţii de pază”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here