Militaru: ,,Nu sunt de acord cu disponibilizările”

400

militaruDeputatul PD-L, Constantin Severus Militaru, a comentat şi el ieri despre disponibilizările anunţate în minerit pentru anul viitor. Parlamentarul a menţionat că nu este de acord cu aceste viitoare măsuri, împărtăşind părerea sindicaliştilor gorjeni care încearcă să ţină piept reducerilor de personal din acest domeniu.

Militaru spune astfel că: ,,sunt de accord cu punctul de vedere al sindicatelor şi nu văd bine aceste disponibilizări. Vor fi un pericol pentru zona Motru în special, aceste reduceri de personal mai ales că în ultimii ani s-a diminuat masiv numărul salariaţilor din mineritul din această zonă. Motru nu mai poate depăşi încă un val de disponibilizări, iar dacă se va ajunge la asta măcar să se creeze alternative pentru cei care vor fi trimişi acasă”.

Militaru care este deputat pe colegiul care cuprinde zona minieră Motru, susţine astfel că la primele disponibilizări din minerit, în această localitate existau 17.000 de salariaţi în domeniu iar acum nu mai sunt nici 3500. ,,LA disponibilizările din 1997 în zona Motru erau 17.000 de angajaţi în minerit. Acum mai sunt 2400 în cariere şi până la 900 de persoane în subteran. Reducerile de personal au afectat însă viaţa oamenilor de aici”, a declarat Militaru.

Întârzierea realizării companiei Electra ar fi de fapt motivul care a creat discuţiile legate de disponibilizările viitoare din minerit. Părerile sunt însă împărţite, mulţi dintre mineri sperând ca disponibilizările să îi ocolească, asta mai ales dacă lucrează la unele cariere profitabile din judeţul nostru.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here