Milionară în euro, trimisă în judecată de procurorii gorjeni pentru evaziune fiscală!

14155

O femeie de afaceri, în vârstă de 67 de ani, care deține în coproprietate firma de colectare a deșeurilor feroase Remat Gorj SA, a fost trimisă în judecată de procurorii gorjeni pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Mihaela Ioana Constantinescu apărea, în urmă cu zece ani, în revistele care realizau topurile miliardarilor din România. Femeia de afaceri deținea businessuri de aproape 100 de milioane de euro, la acea vreme, care generau profituri colosale, iar averea sa era estimată la 25 de milioane de euro. Acum, afacerista e parteneră de dosar cu trei oameni de afaceri de etnie romă din Târgu-Jiu, trimiși și ei în judecată tot pentru evaziune fiscală.

Femeia de afaceri Mihaela Ioana Constantinescu era plasată de revistele de specialitate, în urmă cu un deceniu, în topurile miliardarilor, datorită businessurilor în domeniul comerțului cu deșeuri. Aceasta apărea, pe atunci, în acționariatul a trei companii: Energrom, Remat Gorj SA şi Remat SA Galaţi, toate având ca domeniu de activitate comerţul cu deşeuri. Spre exemplu, în 2010, Remat Gorj SA a avut în 2010 o cifră de afaceri de 23 de milioane de euro, iar în anul următor, Energrom a derulat afaceri de 97,5 milioane de euro, înregistrând un profit de 2,14 milioane de euro. La acea vreme, potrivit TOP 300 Capital, Mihaela Constantinescu avea o avere estimată la 24-25 milioane de euro.
Peste 10 ani, adică în 2020, Remat Gorj SA a avut o cifră de afaceri de 34,3 milioane de lei, adică în jur de 6,8 milioane de euro și a înregistrat pierderi de 1,6 milioane de lei. În afacerea Remat SA au intrat, la un moment dat, câțiva afaceriști de etnie romă, care au derulat operațiuni financiare pe domeniul acesta de activitate, ,,recuperare a materialelor reciclabile sortate”, iar în urma unui control efectuat de ANAF – DGRFP Craiova, care a avut loc în 2020, inspectorii fiscali au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în urma constatărilor care relevau faptul că reprezentanții Remat s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. La finele săptămânii trecute, pe 16 septembrie, procurorii au finalizat cercetările și i-au trimis în judecată pe Mihaela Ioana Constantinescu, Ion Mihai, Ion Marius Priboi și Nani Mihai, sub acuzația de evaziune fiscală.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

 1. VEZI PATRIMONIUL “ CET- TG.JIU” /, UNDE A AJUNS după “SCOATEREA” MEA DELA…”CET”…DE “MAFIA GORJ” !?
  ESTE DENUNT și DOSAR..” PIERDUT” de…MAFIA…JUSTIȚIE=“CURVA” cf.
  ION CRISTOIU/“EVZ”….
  DE AR FI NUMAI..ASTA !
  VEZI…TG. 5/ROVINARI din….AVARIE !?
  LA “RETENOLOGIZARE”….?!?!…
  E DOSAR MĂTRĂȘIT de ȘMECHERII CONTRACTELOR..UNUL pe ROL…
  SOMN UȘOR !..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here