Milioanele lui Udrea, pe salvarea montană din Gorj

610

_MG_9136Proiectul finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi consfinţit personal de Elena Udrea la Târgu-Jiu a intrat în linie dreaptă. De altfel, la finalul lunii octombrie, Consiliul Judeţean Gorj a emis ordinul de începere a lucrărilor privind amenajarea a 9 posturi salvamont prin reabilitarea a trei clădiri existente şi construirea altora 6.

La finalul lunii aprilie, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a semnat contractul de finanţare prin POR pentru Realizarea sistemului integrat de salvare montană a judeţului Gorj, valoarea proiectului, care se va derula pe parcursul a 19 luni, fiind de 9,20 milioane lei. Proiectul îşi propune valorificarea resurselor naturale în scop turistic prin asigurarea condiţiilor specifice de siguranţă a turiştilor în arealul muntos gorjean, amenajarea a nouă posturi salvamont prin construirea a şase clădiri (Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Padeş, Schela) şi reabilitarea a trei clădiri existente (Tismana, Bumbeşti-Jiu, Stăneşti), precum şi dotarea celor nouă posturi salvamont cu mijloace şi echipamente specifice asigurării condiţiilor optime de salvare în arie montană. “Consiliul Judeţean a depus acest proiect care a fost semnat în prezenţa doamnei ministru Udrea cu câteva luni bune în urmă. S-a realizat procedura de achiziţie iar el este în plină execuţie. (..) La Consiliul Judeţean Gorj este o echipă de specialişti care se ocupă de realizarea de proiecte a cărei reuşită este prin finanţare şi execuţie. Unitatea de management condusă de Florin Achim îşi face datoria de a prezenta potrivit cerinţelor Comisiei Europene transparenţa realizării proiectului”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Locuri de muncă pentru şomeri

Lucrările au fost câştigate de Rovincon Company, firmă din Rovinari. “Acestea vor fi finalizate anul viitor prin octombrie-noiembrie”, a declarat Florin Achim, şeful Direcţiei de Dezvoltare Regională şi Cooperare din cadrul CJ Gorj care anunţă că la finalul lucrărilor la posturile salvamont respective se vor face angajări din rândul persoanelor dezocupate.

Salvamont în şcoală

Unul dintre posturile salvamont va fi realizat în localul fostei şcoli generale din satul Pleşa localitatea Bumbeşti-Jiu. Suprafaţa construită este de 147 mp şi un teren de 1000 de mp, localizat în intravilanul oraşului. “Proiectul este implementat în parteneriat cu şapte administraţii publice locale printre care se află şi Consiliul Local Bumbeşti-Jiu. La Pleşa este o şcoală care nu a mai corespuns cerinţelor de şcolarizare iar autorităţile din Bumbeşti ne-a pus la dispoziţie terenul şi clădirea respectivă pentru a se executa lucrările de reabilitare şi dotare a postului salvamont respectiv”, a completat Achim.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here