Mii de somaţii şi popriri de la Fiscul gorjean

198

ghiseu-finanteMisiunea standard a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj o reprezintă colectarea eficientă a veniturilor la bugetul general consolidat al statului. În acest sens, şi pe parcursul lunii trecute, instituţia şi-a intensificat acţiunile de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită.

Astfel, pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna ianuarie au fost comunicate debitorilor nu mai puţin de 2.469 de somaţii. De asemenea, au fost înfiinţate 1.188 de popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 8.319.951 lei. Totodată, luna trecută au fost înfiinţate şi 87 de popriri pe veniturile terţilor pentru o valoare a creanţelor bugetare restante ce ajunge la valoarea de 2.304.540 lei. “Organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând în luna ianuarie un număr de 7 sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general maşini, utilaje şi diverse aparate”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

Venituri de 109,72%

În vederea valorificării bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate de DGFP Gorj. Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante. În ceea ce priveşte veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, în luna ianuarie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a realizat şi depăşit planul, procentul fiind de 109,72 %, ocupând astfel un loc fruntaş pe ţară.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here