Mii de proiecte, deja depuse la AFIR pentru activităţile neagricole

536

În primele cinci zile ale sesiunii de primire a proiectelor pentru investiţii agricole şi neagricole, lansată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) în data de 3 mai 2017, au fost depuse peste 3.050 de cereri pentru finanţarea unor investiţii noi în activităţi neagricole, atât la nivel naţional, cât şi în teritoriul integrat Delta Dunării (submăsura 6.2). Valoarea solicitată prin aceste cereri depăşeşte 160 de milioane euro.

Solicitanţii care doresc să depună proiecte, dar nu au punctajul minim cerut de pragul lunar actual, vor putea să aplice începând cu data de 1 iunie 2017, ora 00.00, moment în care se va aplica un nou prag de calitate lunar, cu condiţia ca submăsura respectivă să mai dispună de fonduri. La dispoziţia celor interesaţi de obţinerea unei finanţări nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 sunt disponibile în această sesiune derulată în perioada 3 mai – 31 iulie 2017 mai multe linii de finanţare pentru proiecte private: sM 4.1 “Investiţii în exploataţii agricole (teritoriu naţional şi ITI – Delta Dunării)”; sM 4.1a “Investiţii în exploataţii pomicole (teritoriu naţional şi ITI – Delta Dunării)”; sM 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”; sM 6.3 “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici (teritoriu naţional şi ITI – Delta Dunării)”; sM 6.4 “Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole (teritoriu naţional şi ITI – Delta Dunării)”; sM 9.1 “Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”; sM 9.1a “Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”.
Termenul limită al acestei sesiuni este 31 iulie 2017, ora 17.00, în limita fondurilor disponibile. Pentru această sesiune, plafonul maxim de depunere a proiectelor este de 200% faţă de suma alocată fiecărei submăsuri. Este de precizat faptul că depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale se opreşte la termenul limită prevăzut sau înainte de acest termen, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate ajunge la 200% (excluzând valoarea publică totală a proiectelor retrase).
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here