Mii de popriri şi sechestre pe bunurile gorjenilor

175

foto-finante-001Misiunea standard a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj o reprezintă colectarea eficientă a veniturilor la bugetul general consolidat al statului. În acest sens, DGFP Gorj şi-a intensificat acţiunile de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită.

Astfel, pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna martie au fost comunicate debitorilor un număr de 2.675 de somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 16.918.354 lei. De asemenea, au fost înfiinţate 1.928 de popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 11.882.698 lei. Totodată, au fost înfiinţate şi un număr de 1.136 de popriri pe veniturile terţilor.

Sechestre pe imobile şi maşini

“Organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând în luna martie un număr de 16 sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general maşini, utilaje şi diverse aparate. În vederea valorificării bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate de instituţia noastră”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj. Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante. În ceea ce priveşte veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, în luna martie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a realizat planul în procent de 105,19 %, ocupând un loc fruntaş pe ţară.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here