Mii de popriri pentru recuperarea a milioane de lei

129

finante (2)Misiunea standard a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj o reprezintă colectarea eficientă a veniturilor la bugetul general consolidat al statului. În acest sens, inspectorii intituţiei şi-au intensificat pe parcursul lunii trecute numeroasele acţiuni de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită.

Astfel, pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna noiembrie au fost comunicate debitorilor un număr de 3.411 de somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 20.469.250 de lei. De asemenea, au fost înfiinţate 1.633 de popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 7.548.180 de lei, iar alte 582 de popriri au fost înfiinţate pe veniturile terţilor pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în valoare totală de 8.825.683 de lei.

22 de sechestre

“Organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând pe parcursul lunii trecute un număr de 22 sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt de regulă maşini, utilaje şi diverse aparate. În vederea valorificării bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate de instituţia noastră”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj. Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante. În ceea ce priveşte veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, în luna noiembrie, DGFP Gorj a realizat planul în procent de aproximativ 109%. De altfel, încă de la începutul acestui an, instituţia judeţeană a ocupat un loc fruntaş pe ţară.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here