Mii de credincioşi din toată ţara, aşteptaţi de Paşte la Mânăstirea Tismana şi Lainici

1625

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi să participe la slujbele de Paşte de la Mânăstirea Tismana şi Lainici din judeţul Gorj. În fiecare an, în Sfânta Noapte a Învierii credincioşi veniţi de prin toate părţile ţării vin să ia Paşti şi să se bucure de naşterea Mântuitorului la cele două lăcaşe de cult din judeţ.

De fiecare dată când creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele, cele mai mari lăcaşe de cult din Gorj sunt arhipline. La mănăstirile Tismana şi Lainici, preoţii fac cu greu faţă mulţimii în fiecare an, în Sfânta Noapte a Învierii.
Paştele este cea mai importantă sărbătoare anuală creştină. Ea comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paştelui marchează începutul anului ecleziastic. Această sărbătoare durează trei zile şi începe, conform deciziei Conciliului de la Niceea din anul 325, în duminica de după prima Lună plină după echinocţiul de primăvară.
Farmecul deosebit al Sărbătorii Paştelui este dat atât de semnificaţia spirituală („…învierea Mea va fi totodată o înviere pentru toţi cei care Mă urmează.” – Marea Evanghelie a lui Ioan de Jakob Lorber) cât şi de tradiţii (oul pictat, masa cu mâncăruri tradiţionale, slujba de sâmbătă seara cu primirea luminii).
Paştele este un moment de pace sufletească, de interiorizare, de împăcare, de bucurie.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here