Mii de cereri depuse de mineri la Casa de Pensii. Anunțul instituției

1436

La nivelul Casei Județene de Pensii Gorj, până în prezent, s-a primit și înregistrat un număr de 4.309 cereri depuse în baza Legii nr.74/2022, din care 3.753 cereri de recalculare și 556 cereri pentru deschiderea drepturilor de pensie (cazuri noi).

„Pentru a putea pune în aplicare prevederile Legii nr. 74/2022, pe lângă procedurile de lucru și documentele solicitate de lege, avem în mod deosebit nevoie de alte două instrumente: aplicația informatică actualizată conform modificărilor introduse prin Legea nr. 74/2022 și adeverințele de asimilare întocmite după modelele furnizate de CNPP. În ceea ce privește aplicația informatică, precizăm că pașii ce trebuie urmați din faza de inițiere (concepere, punere în corelare cu prevederile legale și particularizare soft în funcție de diversele spețe), achiziționare, testare, validare și până în faza de punere în aplicare, necesită o perioadă de timp mai lungă.

Având în vedere timpul relativ scurt (cca. 43 de zile) de la data publicarii Legii nr.74/2022 în M.O. și până în prezent, precizăm că în momentul de față CNPP se află în faza de achiziționare a softului. De asemenea, cadrul legal (legislația achizițiilor publice)  nu permite inițierea unei proceduri de achiziție daca nu există un temei legal, respectiv obiectul achiziției”, anunță Casa Județeană de Pensii Gorj.

2 COMENTARII

  1. Pai ce a-ți așteptat pana acum?Ăsta este un alt motiv politic de ai lipsi pe oameni de un drept care li se cuvine legal.Tot bete în roate le puneți. EXTRAORDINAR.Acum nu aveți un soft.Mâine ce nu mai aveți? Asta se întâmplă doar datorita faptului ca directorul CJP-Gorj este de factura liberala cumva?Sau o proasta gestionare a acestei situații?

  2. De peste un an se vorbește despre aceasta lege și CJP-Gorj nu are softul.Pai calculați-le pensiile cu pixul pe hârtie daca nu a-ți avut o predictibilitate sa faceți din timp ce trebuia făcut. Poate va treziți cu vreo 5000 de oameni la ușă casei de pensii sa va spună :,,sarumâna dna director (directoare).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here