Mii de analize efectuate în Laboratorul de Diagnostic în Sănătate Publică

173

În primele cinci luni ale acestui an, în Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publică al DSP Gorj au fost efectuate mii de analize. Cele mai multe au vizat analize microbiologice ale apei potabile, urmate de determinarea infecţiei sifilis şi determinări HIV.

Activitatea intensă pentru personalul care deserveşte Laboratorul de diagnostic şi investigare în Sănătate Publică al DSP Gorj. În primele cinci luni ale anului 2012, în acest laborator au fost efectuate nenumărate analize. Astfel, au fost analizate 14 probe analize microbiologice la produse alimentare, 228 probe aeromicrofloră – determinări în mediul de muncă; 210 probe controlul încărcăturii microbiene a suprafeţelor în unităţi sanitare; 86 probe pentru determinări aeromicrofloră în unităţi sanitare.

Peste 500 analize la apă
În Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publică al DSP Gorj au fost efectuate analize microbiologice la 567 de probe de apă potabilă. Dintre acestea, 175 de probe au fost aduse de Serviciul de Igiena Mediului în cadrul subprogramului de Supravegherea calităţii apei, analizeze fiind făcute contra cost. Au fost efectuate, de asemenea, 361 de analize la probe de apă potabilă în cadrul supravegherii instalaţiilor de apă potabilă, contra-cost; 10 probe aduse de Serviciul de Control în Sănătate Publică şi 18 probe analiză apă potabilă din surse personale contra cost.

Aproape o mie determinări de HIV şi sifilis
În primele cinci luni ale anului au fost efectuate 480 de determinări HIV, dintre care 478 în cadrul programului naţional şi două contra cost. Nicio probă nu a fost pozitivă. Au fost analizate, de asemenea, 519 probe de determinare a infecţiei sifilis, dintre care 479 determinări la gravide. Pe lângă acestea, s-au mai făcut determinări de diferite tipuri, dar şi examinări de exudate faringiene, sau examene coprobacteriologice pentru enterocolite, dintre acestea, 63 fiind pozitive.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here