Mihai Prunariu despre obiectivele sale la Pandurii – „Am venit să fac performanţă!”

313

Numirea lui Mihai Prunariu în funcția de președinte la Pandurii Târgu Jiu nu a rămas fără ecouri, acestea fiind fie pozitive, fie negative, depinzând în primul rând de tabăra din care acestea pornesc. Noul președinte al Pandurilor a ținut să răspundă unor atacuri făcând o conferință de presă prin care a dorit să lămurească unele aspecte cu privire la activitatea sa, trecută, prezentă sau viitoare.

Unul dintre aspectele pe care Mihai Prunariu s-a simțit atacat și a dorit să răspundă a fost acela al funcțiilor și afacerilor deținute. Președintele Pandurilor a precizat că în ceea ce privește activitatea antreprenorială nu poate fi vorba de așa ceva, firma deținută fiind fără activitate, în timp ce PFA-ul i-a fost necesar doar pentru activitatea de observator FRF, activitate la care între timp a renunțat, așa cum a anunțat că nici postul de director la CS Pandurii Târgu Jiu nu îl mai deține: „Mi-am suspendat contractul de muncă la CS Pandurii cu acordul Ministerului”, a declarat Prunariu, care a precizat că pentru funcțiile deținute nu a existat și nu există vreo incompatibilitate. În ceea ce privește noua funcție obținută la clubul de fotbal, Prunariu a spus că încă nu este remunerat, acest aspect urmând însă a fi reglementat în scurt timp: „Nu am încasat niciun ban de la echipa de fotbal, am făcut muncă voluntară. O să închei un contract în perioada imediat următoare”.

Performanță și curățenie
Obiectivul pe care Mihai Prunariu și l-a fixat la Pandurii este acela de a conduce clubul spre noi performanțe, dar și spre o activitate administrativă cât mai transparentă și curată: „Am venit să fac performanţă, să pun ordine şi să facem un pic de curăţenie în partea administrativă. Asta o voi face indiferent de consecinţe şi risc. Performanţa se face într-o perioadă de timp. Clubul a avut o performanţă, noi va trebui să o continuăm sau dacă va exista un regres din vară va trebui să luăm nişte decizii importante inclusiv vizavi de jucători şi toată lumea”, a mai declarat Prunariu.

Buget mare și pentru sezonul viitor
Pentru susținerea vorbelor președintelui, care dorește performanță, este nevoie de un buget pe măsură. Prunariu a făcut cunoscut și aportul fiecărui asociat la bugetul pe care echipa îl va avea în sezonul viitor: „Pentru următorul campionat la buget vor contribui cu 12 milioane lei cei de la CEO, 500 mii – Primăria, 200 mii – Consiliul Judeţean, un milion de la Artego şi 100 mii de la USMO. Acesta este aportul membrilor asociaţi. La buget putem contribui cu o politică bună de transferuri, să cumpărăm jucători ieftini şi să-i vindem pe bani mai mulţi. Aş vrea un buget care să fie suportat mai mult de 80% din aceste vânzări de jucători. Cu sponsorul suntem în discuţii, nu am stabilit o sumă şi un contract ferm, probabil îl vom încheia. Ne-a asigurat nişte facilităţi, dar nu ne-am înţeles la o sumă clară”, a precizat Prunariu. La suma de aproximativ 2 milioane de euro pe care echipa îi va avea din partea asociaților, la buget trebuie să intre aproximativ 3 milioane de euro de la UEFA pentru participarea în Europa League, dar și drepturile TV, în funcție de locul ocupat de Pandurii la finalul acestui sezon, cel mai probabil undeva între 1,5 și 2 milioane de euro, ceea ce ar duce la un buget de peste 6 milioane de euro.

Pustai nu ține de contract
Prunariu îl susține pe Pustai, chiar dacă acum echipa se află întro perioadă proastă, la nivelul rezultatelor și al jocului. Președintele gorjenilor ține să sublinieze aportul tehnicianului la cea mai bună performanță a Pandurilor și mărturusește că a avut o discuție cu antrenorul în urma căreia acesta și-a arătat disponibilitatea de a face tot ce este mai bine pentru echipă: „Nu vreau să fac publică o discuţie privată, dar pentru a sublinia caracterul domnului Pustai care este unul extraordinar a şi spus că în momentul în care nu vor fi rezultate şi vom considera că e nevoie de un şoc şi o schimbare ne vom strânge mâna şi nu se va lega de acest contract şi preferă să se despartă de noi pe cale amiabilă. Contractul e confidenţial, dar e pentru o perioadă mai lungă de timp. Este un om corect mi-a şi spus că nu rămâne aici dacă nu este dorit”, a declarat Prunariu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here