Mihai Istrate, noul inspector general al ISJ Gorj

1919

* Decizie a Ministerului Educației

Noul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean este prof. Mihai Istrate, care a înlocuit-o pe prof. Marcel Mrejeru în această funcție, începând de marți, printr-o decizie a Ministerului Educației.

De asemenea, a fost dat, ieri, și Ordinul de prefect, semnat de Virgil Drăgușin.
Mihai Istrate, fost subprefect, a ocupat funcția de director al Liceului Tehnologic Țicleni, funcție din care s-a suspendat. De asemenea, prof. Marcel Mrejeru a revenit la catedra de istorie.
,,Numirea mea a survenit ca urmare a demisiei doamnei Mrejeru. Mi-a fost cerut acordul pentru detașare, ca urmare, am și semnat acordul cu data de marți, 23 aprilie, când am fost numit în această funcție. Este un ordin al ministrului Educației”, a declarat noul ,,general” de ISJ Gorj.

Sesizări la minister
Deocamdată prioritatea ISJ Gorj este organizarea olimpiadelor naționale. ,,În perioada imediat următoare, sunt cele două olimpiade naționale de organizat. Încep acest mandat cu aceste priorități”, a mai spus Mihai Istrate.
Potrivit Edupedu.ro, Corpul de Control al Ministrului Educației a făcut verificări la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în decembrie 2023 și în aprilie 2024, după ce la Ministerul Educației au ajuns mai multe sesizări de la directori de școli înlocuiți din funcție și de la cadre didactice care reclamă abuzul directorilor de școli, potrivit presei locale și reclamații privind presupuse încălcări ale legislației în domeniul educației.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca a demisionat M MREJERU,cred ca a primit a treia cizma… in… dupa cate greseli a facut cat a fost pe functie .Cam tarziu s-a luat masura destituirii ,se putea lasa si mai grav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here