Mieii se taie fără taxă la Târgu-Jiu

173

Primăria municipiului Târgu-Jiu nu va percepe taxă pentru sacrificarea mieilor în Târgul Litovoi, din dorinţa de a atrage comercianţi în număr cât mai mare la Târgu-Jiu, a anunţat, luni, primarul Florin Cârciumaru. Iniţial, autorităţile locale au stabilit un tarif de comercializare pentru producători de 7,1 lei pe cap de animal, însă au decis să renunţe la el, în speranţa că vor atrage mai mulţi comercianţi, iar preţul kilogramului de carne va scădea.

“Începând cu acest an, anulăm taxa pentru sacrificarea mieilor în Târgul Litovoi, din mai multe considerente şi cred că cel mai important motiv este acela de a atrage pe piaţa din Târgu-Jiu mai mulţi producători încât cetăţenii să poată cumpăra carnea de miel la un preţ mai mic, pentru că dacă se reduce taxa, automat şi producătorii au tendinţa de a vinde carnea de miel la un preţ mai mic, iar cetăţenii vor avea de câştigat”, a declarat luni primarul municipiului Târgu-Jiu.
Autorităţile locale au amenajat în zona Litovoi un târg de sacrificare şi comercializare a mieilor, platforma având o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi fiind împrejmuită, pentru ca cetăţenii să nu aibă acces în zona de sacrificare, ci doar în cea de comercializare. Anul trecut, în piaţa Litovoi au comercializat miei aproximativ 40 de producători.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here