Mieii din Gorj, numai buni de tăiat

579

Ciobanii din Gorj au mieii buni de tăiat deja de acum, cu o lună înaintea Sărbătorilor Pascale. Mieii au atins astfel, mulţi, greutatea ideală şi au carnea fragedă aşa cum le place cunoscătorilor, chiar dacă Paştele ne bate la uşă destul de devreme. Stânile din Gorj s-au umplut de miei, astfel că ciobanii vor putea onora fără probleme cererea locală, din perioada Sărbătorilor Pascale.

DSC_0401Un cioban de la Albeni are peste o sută de miei, care au atins deja greutatea ideală pentru sacrificare. Omul susţine că munca este grea, dar dă şi satisfacţii materiale celor care se ocupă de oierit. “Avem miei de opt, nouă şi chiar unsprezece kilograme. În funcţie de cerere avem ce oferi”, a spus ciobanul.
oi la pascutUn kilogram de carne de miel tăiat s-ar putea vinde, luna viitoare, cu 25 de lei kilogramul şi cu 12 – 14 lei cel viu, preţurile urmând să fie cam aceleaşi ca şi anul trecut. Ciobanii spun că ar vrea să obţină un preţ mai mare pe kilogramul de carne vândută, dar sunt conştienţi că gorjenii nu au bani. Crescătorii de ovine ar ţine la preţ, asta şi pentru că au cheltuieli cu furajele şi cu înscrierea mieilor la medicul veterinar, dar cunoscând problemele sociale din Gorj, anunţă că vor merge pe preţul de vânzare de anul trecut.
În Gorj era în 2014, de Paşti, un singur abator autorizat, în localitatea Drăguţeşti, în apropiere de Târgu-Jiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here