Microbuzul școlar din Vladimir, pe butuci! – Autoritatea locală a apelat la un privat neautorizat pentru transportarea elevilor la școală

3811

Situație ingrată în comuna Vladimir, după ce al doilea microbuz școlar s-a defectat în luna decembrie și nu a fost reparat, ci abandonat la poarta unui mecanic auto din localitate. Luni, elevii nu au putut fi transportați și cu acest microbuzul școlar la unitățile de învățământ din comună, pentru că mașina în cauză, nici în prezent nu a ajuns să fie verificată într-un service specializat. Viceprimarul interimar al comunei, informat din scurt de situația microbuzului, a apelat la un privat pentru a duce toți elevii la școală. În ciuda situației de compromis, microbuzul, cu nouă locuri pentru transportul școlarilor și preșcolarilor navetiști nu este pretabil pentru acest gen de transport. Inspectoratul Școlar Gorj, informat ieri de situație, a intervenit și a cerut regândirea schemei de transport a elevilor din Vladimir.

Într-o reclamație transmisă Gorjeanul se precizează că vina pentru situația în cauză i-ar aparține șoferului de pe microbuzul școlar, Vijulan Gabriel. Asta, deoarece șoferul respectiv știa încă de luna trecută că microbuzul s-a defectat. El și-a anunțat superiorul, aflat pe picior de plecare din primărie, că microbuzul este defect dar a preferat să facă prezența la munca, și aia sporadic, în loc să anunțe și înlocuitorul edilului că elevii vor reveni la școală iar un singur mijloc de transport nu poate face toate cursele.

Microbuzul abandonat în Vladimir!
Deși este rudă cu viceprimarul actual, șoferul Vijulan Gabriel, a preferat să parcheze microbuzul la poarta unui mecanic din comună și să îl lase acolo. De altfel, și în prezent, mijlocul de transport se află în același loc, în timp ce timp de aproape o lună șoferul a fost pontat la serviciu fără să aibă obiectul muncii.
,,Șoferul nu a stat opt ore la muncă în zilele respective. Pleca la vânătoare dar era pontat”, se arată în sesizarea ajunsă la Gorjeanul. Profitând de situația din primărie, cu fostul primar demis, șoferul s-a culcat pe o ureche, conștient că situația nu se va rezolva prea repede iar el poate șoma liniștit. Pentru că școala a început însă luni, viceprimarul Vijulan a trebuit să găsească o soluție rapidă pentru transportul elevilor și a apelat la microbuzul celuilalt șofer al primăriei. De pe 9 ianuarie, șoferul Vijulan conduce acest microbuz privat până la o dată necunoscută, deși mijlocul de transport este autorizat pentru transport persoane și nu pentru transport copii.

Viceprimarul cu atribuții de primar: Eu am plătit din buzunar combustibilul!
Marius Vijulan, viceprimarul cu atribuții de primar din Vladimir, a explicat situația, subliniind că el a aflat că microbuzul școlar respectiv este defect, doar cu puțin timp înainte de revenirea elevilor la școală, din vacanță. ,,Al doilea microbuz școlar din Vladimir, adevărat, este defect din 6 decembrie de când localitatea îl avea primar pe Ianăși. Eu am preluat pe 14 decembrie primăria și nu am știut situația, adică faptul că microbuzul este defect, elevii fiind și vacanță. Am aflat cu o zi înainte de a reveni elevii din vacanță. Am găsit rapid o soluție, apelând la un salariat care are un microbuz de transport persoane. Nu am făcut contract iar motorina o plătesc din buzunarul meu. De două zile, pentru transportul elevilor avem două microbuze, cel școlar și cel privat. Altă soluție nu am avut. Vom duce pe platformă microbuzul defect la un service specializat, cu speranța să fie reparat cât mai repede. Dacă avem alte soluții vom apela și la acestea”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar, Marius Vijulan.

Marcela Mrejeru: Se modifică programul elevilor!
În cauză a intervenit și inspectorul școlar general Marcela Mrejeru. Șefa IȘJ Gorj a menționat că situația trebuie clarificată dar este bine că nu au avut de suferit școlarii.
,,Elevii au ajuns în siguranță, și luni și marți, la unitățile de învățământ din Vladimir. De miercuri, cei din autoritatea locală și conducerea școlii vor regândi situația, se va modifica programul elevilor ca microbuzul funcțional să facă mai multe curse pentru a aduce toți elevii la cursuri.
Vrem ca transportul sa fie legal și mă bucur că nu s-a ajuns la oprirea microbuzului privat în trafic și la sancționarea proprietarului și a primăriei.
Se va reveni la programul normal de școală, decalat cu câteva minute, după ce microbuzul școlar defect se va repara”, a declarat Marcela Mrejeru, inspector școlar general al IȘJ Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here