Microbuzul şcolar din Cărbuneşti, tras pe linie moartă! – Vârstnici lăsaţi în drum de oamenii legii

106

DSCN2474Călătoria cu microbuzul şcolii, dăunează grav bătrâneţii, cam cu aceste cuvinte şi-au putut creiona aventura de care au avut parte vineri dimineaţă cei 18 vârstnici din Târgu-Cărbuneşti, trimişi de autorităţi în excursie în judeţul Vâlcea.

Mijlocul de transport cu care se deplasa grupul de pensionari, un microbuz şcolar, a fost astfel oprit în trafic la Câmpu Mare, de poliţiştii de la Rutieră şi de cei de la Autoritatea Rutieră Română(ARR) Gorj. Vârstnicii au fost coborâţi pe şosea, plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculului au fost ridicate, iar autorităţilor locale din Cărbuneşti li s-a dat o amendă usturătoare în valoare de 80 de milioane de lei vechi. Primarul oraşului, Mihai Mazilu, susţine că va contesta amenda.

Potrivit celor relatate de edilul local, cei 18 bătrâni au rămas în stradă până când reprezentanţii Primăriei Târgu-Cărbuneşti nu au trimis maşinile personale ale salariaţilor să îi ia pe aceştia de lângă microbuzul galben. ,,I-au oprit şi i-au dat jos ca pe nişte animale şi i-au lăsat în mijlocul câmpului. Eu am trimis oamenii din primărie să-i recupereze cu maşinile şi i-au dus mai departe. Oamenii, săracii, au întrebat de ce li se face asta, că doar nu au spart Banca Angliei. Măcar să fi lăsat microbuzul să-i aducă înapoi. Au fost aşteptaţi acolo, la comandă”, a declarat Mazilu. Abia apoi vârstnicii şi-au continuat excursia.

Sesizare dinspre PDL, via Fugaru?!

Primarul Mihai Mazilu consideră, de asemenea, că împotriva sa s-ar fi făcut o sesizare, care a determinat şi controlul respectiv în trafic. ,,Parcă prevăzusem ceva de ieri, când a fost informat inspectorul general de la învăţământ care a spus că cu ce drept trimit acest microbuz. Cu dreptul că eu plătesc motorina, reparaţi, cheltuielile, dacă se consideră un abuz ca nişte copii să vină pe jos într-o zi frumoasă de toamnă ca bunicii lor să meargă într-o excursie o dată pe an să mă bată pe mine Dumnezeu, dacă nu pe ei. I-au dat numerele jos şi nu a fost lăsat să vină pe roţile lui. Am fost obligat să-l aduc la ştangă, pe motivul că legal nu este voie ca să circule decât cu elevi şi pe anumite trasee”, a completat Mazilu. Primarul susţine că nu ar fi făcut demersul său în scop electoral, folosindu-i pe cei 18, dar, deja a fost taxat ca atare. Primarul menţionează că nu vede nimic greşit în utilizarea microbuzului pentru efectuarea unui astfel de transport, chiar dacă vineri elevii au trebuit să ajungă la şcoală cu altceva. Edilul menţionează că va contesta amenda.

Anamaria Stoica

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here