Microbuzul fără numere trimite elevii la ocazie

162

tnSituaţie hilară la Bolboşi, unde edilii localităţii şi-au pus maşinile la bătaie pentru a-i aduce pe elevii preşcolari la cursuri, după ce microbuzul unităţii de învăţământ a rămas fără numerele de înmatriculare.

Acestea au fost reţinute de poliţişti în urma unui control de rutină în trafic, şoferul neputând prezenta documente care să ateste că maşina corespunde din punct de vedere al stării tehnice. Cam de o lună de când microbuzul este tras pe dreapta copii sunt nevoiţi să se descurce cum pot pentru a ajunge la şcoală, dimineaţa având şansa să fie aduşi de vecini sau de câte un angajat al Primăriei, ieri chiar viceprimarul Dumitru Mituică spunând că a transportat zece elevi.

Părinţii, în schimb, au venit şi ei la Primărie pentru a vedea dacă reprezentanţii administraţiei locale au de gând să rezolve problema, aceştia ameninţând că nu-i vor mai lăsa pe cei mici la ore dacă vor trebui să meargă prin frig 3-4 kilometri. Copii sunt acceptaţi la ore chiar şi dacă mai întârzie, cadrele didactice cunoscând problema microbuzului, motiv pentru care manifestă clemenţă maximă. „Sunt probleme cu transportul dar înţeleg că se vor rezolva. Mai lipseşte câte un copil care nu reuşeşte să ajungă la timp, dar noi îi aşteptăm pe toţi la ore”, spune învăţătoarea Ecaterina Vâlceanu. Primarul Viorel Croitoru a declarat şi el că nu sunt probleme care să nu poată fi rezolvate, el dând asigurări că în cursul săptămânii microbuzul va avea starea tehnică efectuată şi lucrurile vor reveni la normal. „Avem această problemă, dar strict din cauza lipsei banilor. Acum am făcut rost de nişte fonduri, ne costă 30 de milioane de lei vechi şi starea tehnică şi asigurarea şi vă asigur că vom rezolva problema în câteva zile. Oricum, avem condiţii bune în şcoli, e căldură, copii au venit la cursuri pentru că i-am transportat noi cu maşini proprii sau ale instituţiei şi nu cred că au fost probleme din acest punct de vedere”, a menţionat edilul din Bolboşi.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here