Micii fotbalişti de la Luceafărul şi-au sensibilizat antrenorul: ,,Mi-au dat lacrimile!”

1080

Micuţii de la Luceafărul Târgu-Jiu suferă fără fotbal. Restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au lovit puternic şi în sectorul juvenil, iar copiii care practică ,,sportul rege” nu mai au răbdare până la ,,reunire”. Antrenorul Mario Găman a recunoscut că a fost asaltat cu mesaje şi filmuleţe de la cei mici, care vor să-i demonstreze că dragostea pentru fotbal nu poate fi oprită de un virus. Profesorul a primit o sumedenie de materiale de la elevii săi, atât de multe încât a trebuit să-şi mai cumpere un telefon. ,,Cu ei e o nebunie. Nu îţi imaginezi câte telefoane, mesaje şi filmuleţe am putut să primesc de la ei. Îmi spun că le e dor de colegii lor, de ceea ce înseamnă meciurile, turneele. Am vorbit cu Boby Staicu şi le-am făcut o provocare pe facebook. Ştiam cât de mult iubesc fotbalul şi cât de importantă e pentru ei, în sport, rutina asta zilnică, de a se întâlni, de a colabora şi de a comunica între ei. Fiecare, în funcţie de posibilităţi, fie că era vorba de apartament sau curte, sau că au ieşit în faţa blocului cu părintele, au reuşit, cât de cât să-şi menţină tonusul fizic. E important să eviţi, în momentele acestea, spaţiile aglomerate, asta le-am şi spus, să încerce să facă exerciţii în locuri în care necesită minimum de spaţiu. Scopul principal acum la ei este tehnica de execuţie, nu neapărat numărul de repetări. Exerciţiile de mobilitate şi de tehnică individuală sunt necesare. A fost un număr foarte mare de înregistrări video. Am fost pus în situaţia să-mi schimb telefonul pentru că nu mai aveam spaţiu”, a dezvăluit Găman.Antrenorul a mai spus că şi părinţii sunt nerăbdători. Totuşi, Găman este sceptic că se poate reveni la şedinţe de pregătire similare cu cele desfăşurate înainte de izbucnirea pandemiei. ,,Doar în ultima zi mi-au scris 5-6 părinţi ca să mă întrebe dacă de pe 15-16 mai reluăm activitatea. Nu am ştiut ce să răspund exact. Cred că dacă vom relua activitatea, o vom relua în spaţiu restrâns, cu 3-4 jucători la un antrenor. Familia Luceafărului este mare, a crescut şi ne este greu şi nouă. Stând de vorbă cu ei îmi dau şi lacrimile”, a declarat antrenorul.

Competiţiile de juniori, anulate!
În urma consultărilor avute cu reprezentanții cluburilor, Federația Română de Fotbal a decis să încheie sezonul competițional pentru copii și juniori. Forul autohton a luat această decizie din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării.
,,Având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite”, se arată pe frf.ro.De asemenea, Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior și Fotbal și feminitate, întrerupte și ele în urma deciziei Comitetului de Urgență din 9 martie, au fost amânate pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcție de evoluția situației în ceea ce privește epidemia COVID-19.Singura competiție care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here