MFP a stabilit lista scurtă de selecţie pentru intermedierea eurobondurilor

260
EurobonduriMinisterul Finanţelor Publice (MFP) a stabilit lista scurtă cu zece bănci care intră în faza finală de selecţie pentru intermedierea emisiunii de euroobligaţiuni de 500 de milioane euro – 1,5 miliarde euro, au declarat surse oficiale. Băncile internaţionale care vor intra în faza finală de negocieri pentru desemnarea administratorilor sunt HSBC, Barclays Capital, Citibank, Deutsche Bank, Credit Suisse, Erste Bank împreună cu Banca Comercială Română, EFG Eurobank Ergasias împreună cu Bancpost, Societe Generale, UniCredit şi ING.

„S-a urmărit un mix, pentru a puncta şi activitatea pe piaţa internă, dar şi capacitatea internaţională de distribuţie şi activitatea din ultima perioadă pe pieţele externe, inclusiv emisiunile intermediate în regiune”, au declarat sursele citate.
Băncile selectate vor fi invitate să depună oferte finale.
Emisiunea de euroobligaţiuni va avea o valoare cuprinsă între 500 de milioane de euro şi 1,5 miliarde de euro şi o maturitate între 5 şi 10 ani.
Ministerul Finanţelor a primit oferte de participare de la 23 de bănci internaţionale pentru a fi selectate ca intermediari ai emisiunii de euroobligaţiuni, care va fi lansată în următoarele luni sau la începutul anului viitor.
Secretarul de stat în MFP Bogdan Drăgoi afirma recent că instituţia va selecta, la începutul lunii septembrie, lead managerii pentru lansarea de eurobonduri, menţionând însă că împrumutul ar putea fi amânat până la începutul anului viitor, dacă piaţa nu oferă condiţii bune.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here