METEO|VREME BUNĂ PENTRU MINIVACANȚA DE 1-4 MAI. Prognoza meteo până la 11 mai

213

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 aprilie – 11 mai 2014.

OLTENIA
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul termic va fi uşor mai ridicat decât în mod obişnuit. Astfel, temperaturile maxime vor creşte de la o medie de 19 grade pe 28 aprilie la 22 de grade pe 3 mai, iar media temperaturilor minime va fi de 9…10 grade. În primele două zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimţi o răcire de 3…4 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată, mai ales la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de 21 de grade Celsius în ultima zi a intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi zilnic ridicată, iar în intervalul 4 – 6 mai cantităţile de apă pot fi local mai însemnate.

LA MUNTE
Până pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru începutul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12…13 grade şi a minimelor de 3…5 grade. Apoi vremea se va răci, astfel încât pe 5 – 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade şi minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 şi 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2…3 grade.

Probabilitatea de precipitaţii se va menţine permanent ridicată, iar cantităţi mai însemnate se pot cumula în jurul datei de 4 mai.(ANM,IS)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here